Het European Journal of Psychotraumatology (EJPT) is een peer-reviewed vrij toegankelijk interdisciplinair wetenschappelijk tijdschrift en maakt onderdeel uit van de European Society of Traumatic Stress Studies (ESTSS).

Het doel van het European Journal of Psychotraumatology (EJPT) is om geleerden, behandelaars en onderzoekers te betrekken bij de essentiële vraagstukken over de gevolgen van stress en trauma. Het Journal richt zich niet enkel tot de posttraumatische stressstoornis (PTSS) maar probeert ook andere stoornissen gerelateerd aan het meemaken van een ingrijpende gebeurtenis te begrijpen, zoals depressieve stoornissen, middelenmisbruik, burn-out en neurobiologische of fysieke gevolgen. Met behulp van de nieuwste onderzoeken of klinische ervaringen op deze gebieden wordt spectrumbreed bijgedragen aan het voorkomen en behandelen van psychotraumagerelateerde klachten en stoornissen. Het European Journal of Psychotraumatology deelt de missie van de ESTSS om wetenschappelijke kennis over traumatische stress te verbeteren en te verspreiden. Papers kunnen bijvoorbeeld gaan over individuele gebeurtenissen, herhaald of chronisch (complex) trauma, grootschalige rampen of geweld.

De directe samenwerking van de NtVP met het internationaal netwerk via de Europese psychotrauma vereniging (ESTSS) en het European Journal of Psychotraumatology (EJPT) stelt ons in staat deze kennis voor een breder publiek toegankelijk te maken. De NtVP vertaalt daarom sinds het najaar van 2017 de abstracts van onderzoeken die recent gepubliceerd zijn in de EJPT.

Auteurs: Asle Hoffart, Tomas Formo Langkaas, Tuva Øktedalen en Sverre Urnes Johnson

Auteurs: Marthe R. Egberts, Iris M. Engelhard, Alette E. E. de Jong, Helma W. C. Hofland, Rinie Geenen & Nancy E. E. Van Loey

Auteurs: Gadi Zerach, Mark Shevlin, Marylene Cloitre & Zahava Solomon

Auteurs: Christina W. Slotema, David P. G. van den Berg, Annemieke Driessen, Bobbie Wilhelmus & Ingmar H. A. Franken

Auteurs: Lisa M. McAndrew, Shou-En Lu, L. Alison Phillips, Kieran Maestro & Karen S. Quigley

De NtVP werkt samen met de volgende partijen:

© 2020 NTVP - All Rights Reserved