Woord van de voorzitter

Onzekerheid

Het stof veeg ik van de dvd’s, ik maak lijstjes van de grote schoonmaak die ik ga aanvangen (in mijn hoofd vooralsnog) en de cursus Arabisch leg ik klaar voor als ik me straks maar eerst weer beter voel en we nog altijd binnen blijven. Ik had kamer-quarantaine deze week – was me in mijn verplaatsingen van bed naar badkamer erg bewust van alles wat ik aanraakte en weer schoonmaakte. Was ziek en bezorgd om wat komen ging – er waren zoveel waarschuwingen over luchtwegproblemen en longaandoeningen en verontrustende percentages van mensen die in het ziekenhuis (20%) en op de intensive care (5%) zouden belanden. Wanneer verergeren de symptomen? Wanneer weet je dat je bij de 80% met milde problemen hoort? Wanneer ben je hersteld? Is dit het C-virus of heb ik nu toch een griep te pakken? Zowel minister-president als de koning onderstrepen de uitzonderlijke ernst en manen ons de maatregelen te volgen in het belang van onze dierbaren, van ons allen en van diegenen die zich nu inzetten voor de zorg voor patiënten.
Ondertussen is de digitale GGZ actiever dan ooit; zijn er duizenden bezoekers van aanbieders van webinars die collega’s op weg helpen, wordt volop (trauma-gericht) online behandeling geboden, overleggen we dagelijks en wisselen we digitale anekdotes uit.
Deze crisis gaat sporen nalaten, welke weten we te zijner tijd. Ik denk aan onze cliënten die op grond van eerdere ervaringen nu misschien extra bang zijn, aan mensen die zich lichamelijk kwetsbaar voelen, aan klein behuisde mensen die de dag met kleine kinderen doorbrengen en aan diegenen die in collectieve woningen en centra verblijven en minder voorzieningen tot hun beschikking hebben voor afleiding.

Ondertussen doen we als NtVP wat we kunnen. Zie de site voor verdiepende informatie over zorg rond COVID-19 (https://www.ntvp.nl/covid-19-in-de-praktijk/).

Hopelijk komen we hier allemaal zo goed als mogelijk doorheen!

Trudy Mooren, NtVP voorzitter

CategoryNB-Apr20, Nieuwsbrief
© 2022 NTVP - All Rights Reserved