Woord van de voorzitter

Vrijheid… het is een onderwerp dat me deze dagen, terwijl ik me voorbereid op dit stukje voor de nieuwsbrief, maar niet loslaat. Begin juli staat in het teken van de dreigende annexatie van de Westelijke Jordaanoever door Israël, de opsluiting en onderdrukking van de Oeigoeren in China en de nieuwe, strenge wetten opgelegd aan Hong Kong, die een verbreking van gemaakte afspraken met het Verenigd Koninkrijk markeren. We herdenken de val van Srebrenica 25 jaar geleden, waarbij 8000 mannen en jongens zijn vermoord. Het stemt me verdrietig: de gedachte aan mensen wiens vrijheid is of wordt bedreigd. Tegelijkertijd worden in Nederland de COVID-19 restricties langzaam losgelaten, de sportscholen, theaters, cafés en restaurants zijn weer open – we halen weer wat opgelucht adem, zij het door mondkapjes zoals in het openbaar vervoer. Er zijn meer scholieren geslaagd dan voorheen en de vakantieparken zijn vol geboekt. We plukken de dag.

Als NtVP hebben we er een tijd opzitten met bijzonder grote inzet van de congrescommissie, die een prachtig drieluik webinars heeft verzorgd; van de communicatie-werkgroep, die de nieuwsberichten over COVID-19 in het katern op de NtVP website heeft gepubliceerd, van collega’s die zich voor de studie in samenwerking met de ESTSS hebben ingezet en de collega’s die gestart zijn met de voorbereiding van het ledenonderzoek. We gaan u in het najaar namelijk vragen om uw ideeën voor de NtVP in de nabije toekomst. De zorgstandaarden ‘Psychotrauma en stressorgerelateerde stoornissen’ en ‘Dissociatieve stoornissen’ worden binnenkort ter autorisatie voorgelegd en het Zorginstituut Nederland heeft in het kader van het project Zinnige Zorg een verbetersignalement Posttraumatische stressstoornis opgeleverd. We hebben ons over deze teksten gebogen en adviezen afgegeven. Nu breekt dan de tijd aan voor ontspanning.

Ik heb de zomereditie van Vrij Nederland klaarliggen en de vrijdagbijlage van het NRC uit – mijn keuze voor de boeken die ik meeneem op vakantie is gemaakt. Ik zie uit naar vrije tijd en wil iedereen een heel fijne en liefst zorgeloze zomer toewensen!

CategoryNB-Jul20, Nieuwsbrief
© 2023 NTVP - All Rights Reserved