Woord van de voorzitter

Attentional bias

Komt u dit bekend voor? Wanneer ik naar de tandarts moet, zijn er veel meer reclames over tandpasta’s en mondcontroles op televisie. Als ik voor een presentatie met de voorbereiding bezig ben, twijfel ik sterk over wat ik wel en niet goed weet. Toen ik ooit deel uitmaakte van Illustra, het leukste dispuut van één van de studentenverenigingen in Leiden, zag ik overal regenbogen, ons symbool. Ik maakte deel uit van het ‘blauwe jaar’. Nu ik de eer heb de voorzitter te zijn van de NtVP, zie ik overal het belang van onze vereniging: of het nu het afschuwelijke schietincident in Utrecht is, de ontluisterende documentaire over ‘the king of pop’, de #Metoo beweging of de inspanningen om kindermishandeling en huiselijk geweld te stoppen. Er is nog zoveel te doen! Ondertussen hebben we steeds meer bewijs voor goede traumagerichte interventies, schrijven we met z’n allen artikelen in het European Journal of Psychotraumatology, en wacht ons het prachtige ESTSS congres in juni in Rotterdam. Mooi zeg!

Trudy Mooren, NtVP voorzitter

CategoryNB-Apr19, Nieuwsbrief
© 2023 NTVP - All Rights Reserved