Wist u dat?

Er inmiddels al 39 vertaalde EJPT abstracts op onze website zijn te vinden?

Het European Journal of Psychotraumatology (EJPT) is een peer-reviewed vrij toegankelijk interdisciplinair wetenschappelijk tijdschrift en maakt onderdeel uit van de European Society of Traumatic Stress Studies (ESTSS). Het doel van het EJPT is om behandelaars en onderzoekers te betrekken bij de essentiële vraagstukken over de gevolgen van stress en trauma. Het Journal richt zich niet enkel tot de posttraumatische stressstoornis (PTSS) maar probeert ook andere stoornissen gerelateerd aan het meemaken van een ingrijpende gebeurtenis te begrijpen, zoals depressieve stoornissen, middelenmisbruik, burn-out en neurobiologische of fysieke gevolgen. Met behulp van de nieuwste onderzoeken en klinische ervaringen op deze gebieden wordt spectrumbreed bijgedragen aan het voorkomen en behandelen van psychotraumagerelateerde klachten en stoornissen.

De directe samenwerking van de NtVP met het internationaal netwerk via de Europese psychotrauma vereniging (ESTSS) en het European Journal of Psychotraumatology (EJPT) stelt de NtVP in staat deze kennis voor een breder publiek toegankelijk te maken. De laatste jaren is de impactfactor van het EJPT gestegen, in 2017 was de impactfactor 4.209. Een aantrekkelijk Journal dus om uw artikel in te publiceren.

De NtVP vertaalt daarom sinds het najaar van 2017 de abstracts van onderzoeken die recent gepubliceerd zijn in de EJPT. Dit heeft tot op heden geresulteerd in 39 vertalingen van abstracts! Bent u benieuwd geworden naar de artikelen waarvan de abstracts zijn vertaald? Neem dan een kijkje op de EJPT-vertalingen pagina van de NtVP website.

CategoryNB-Nov18, Nieuwsbrief
© 2023 NTVP - All Rights Reserved