Verleden, heden en toekomst: 15 jaar NtVP – Webinar serie interviews met experts

De NtVP werd opgericht op 9 mei 2006. Dit jaar vieren we haar 15-jarige verjaardag, geen eremetaal – maar wel een feestje. We organiseren vijf interviews met prominente NtVP  leden die ieder een inspirerende gast naar keuze uitnodigen voor een persoonlijk gesprek. Telkens op zondagavond.

In de interviews zullen de sprekers met elkaar in gesprek gaan over het verleden, het heden en de toekomst van ons vak, maar ook over hoe dit hen persoonlijk geraakt heeft. Zij zullen spreken over hun reflectie op psychotrauma – hoe heeft de aandacht voor trauma zo kunnen groeien en wat ligt aan ontwikkelingen in het verschiet?

Het eerste interview wordt gehouden door em. Prof. Berthold Gersons, een NtVP lid van het eerste uur. Zijn gast zal zijn: Prof. Alexander (Sandy) McFarlane, een gerenommeerd internationaal expert op het gebied van PTSS.

Zie hieronder een synopsis en link naar meer informatie over beide sprekers.

Datum:

Zondag 6 juni, 20.00 – 21.00

Aanmelden:

Wilt u deelnemen aan het interview, dan meldt u zich aan bij info@ntvp.nl.

Deelname is gratis voor NtVP leden. Bij aanmelding wordt de zoomlink toegestuurd.


Prof. dr. Berthold Gersons is psychiater, en van 1 februari 1991 tot maart 2007 kernhoogleraar psychiatrie en hoofd van de afdeling psychiatrie van het AMC en lid van de Raad van Bestuur van AMC de Meren. Hij was senior wetenschappelijk adviseur van ARQ Centrum ’45. Hij is vanaf de zeventiger jaren tot circa 2000 actief geweest op het gebied van de sociale psychiatrie. Hij heeft zich ingezet voor zorg voor trauma en PTSS bij de politie en ontwikkelde de Brief Eclectic Psychotherapy for Psychotrauma (BEPP). Berthold heeft de NtVP vanaf het eerste uur een warm hart toegedragen en gesteund.

Lees meer https://www.traumabehandeling.net/nl/bepp/contact/profdr-berthold-gersons


Prof. dr. (Alexander) Sandy McFarlane is psychiater en directeur van het Centrum voor Traumatische Stress Studies van de Universiteit van Adelaide, Australië. Zijn specialisme zijn gedurende zijn loopbaan de effecten van traumatische stress geweest. Hij is een internationaal gerenommeerd expert in het veld van de gevolgen van rampen en PTSS. In zijn onderzoek heeft hij zich beziggehouden met de epidemiologie en het longitudinale beloop van PTSS, zowel als ook de neurologische schade van cognitieve schade van psychotrauma. Hij won meerdere prijzen voor zijn werk.

Lees meer https://researchers.adelaide.edu.au/profile/alexander.mcfarlane


© 2022 NTVP - All Rights Reserved