Vrienden en familieleden van iemand die iets ernstigs heeft meegemaakt, vinden het vaak lastig om daar met diegene over te praten, zegt Slachtofferhulp Nederland.

16 was Jantine Jongebloed toen naaktfoto’s van haar de hele school door gingen en zelfs op GeenStijl belandden. Zeventien jaar later gaat ze op onderzoek uit en zoekt ze contact met de betrokkenen.

Na een moord in een gezin wordt meestal gewezen op falende hulpverlening. Maar het vergaand psychisch geweld dat er vaak aan voorafgaat, krijgt te weinig aandacht, stelt Tako Engelfriet.

De coronapandemie drukt bij velen zwaar op het gemoed. Hoe blijf je je lockdownblues de baas? Richt je vooral op waar je nog wel controle over hebt, zeggen experts.

Hoewel het al in 1919 als oorlogsmisdaad werd benoemd, wordt verkrachting in conflictsituaties toch vaak gezien als bijzaak. Het maakte de Britse journaliste Christina Lamb enorm boos. Daarom schreef ze Ons lichaam, jullie slagveld.

Pharmacological approaches are widely used for post-traumatic stress disorder (PTSD) despite uncertainty over efficacy.

The purpose of this study was to identify risk and protective factors associated with mental health problems (posttraumatic stress & depression) among women living in informal settlements in Kenya.

Wat gebeurt er achter de voordeur? De Volkskrant sprak met 12 huisartsen in 12 provincies over de lichamelijke en geestelijke gezondheid van Nederlanders na een jaar corona.

© 2021 NTVP - All Rights Reserved