G.C.M. Kersten

GZ-Psycholoog
De Rooyse Wissel
0478 635 200
info@derooysewissel.nl

Adres
Wanssumseweg 12A
5807 EA Oostrum
Limburg
Nederland

Impulsivity, a trait and multidimensional construct, is associated with a wide range of impulsive behaviours. Although it is well documented that childhood trauma (CT) affects impulsivity, few studies examine whether its effects depend on particular dimensions of impulsivity and the role post-traumatic stress symptoms play in the relationship between childhood trauma and different dimensions of impulsivity.

Op 26 oktober hebben NIP, NVGzP en NVP het ‘advies beroepenstructuur psychologische zorg’ aangeboden aan Minister Van Ark voor Medische Zorg en Sport. P3NL en LVVP namen ook deel aan de stuurgroep, vanwege de landelijke bestuurlijke inbedding van dit project. Het uiteindelijke advies is ondertekend door NIP, NVGzP en NVP.

Precies vijftien jaar geleden kwamen elf mensen om bij een grote brand in het cellencomplex op Schiphol. Voor Astrid Versluis uit Kuinre is er nooit een einde gekomen aan die nacht. Ze werkte toen voor de Marechaussee op Schiphol en was als één van de eersten bij de brand.

The objective of this study was to identify and synthesize potential mechanisms of intergenerational trauma transmission in forcibly displaced families where parents have experienced direct war-related trauma exposure, but children have no history of direct trauma exposure.

De meest gemelde beroepsziekten zijn in 2019, net als in 2018, psychische aandoeningen, zoals burnout, overspanning, depressie en posttraumatische stress stoornis. Het gaat naar schatting om 78 nieuwe gevallen per 100 duizend werknemers. Dit blijkt uit ‘Beroepsziekten in Cijfers 2020’ van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB), Public and Occupational Health, Amsterdam UMC, dat eerder deze week is verschenen.

Nu de spoed­eisende hulp steeds drukker wordt, vieren frustratie en onbegrip hoogtij. Ook bij het OLVG in Amsterdam. ‘Een patiënt trok het infuus eruit en smeet het naar me toe.’

Narrative Exposure Therapy (NET) has been developed as a short and pragmatic exposure-based PTSD treatment that can be easily trained to lay personnel. Yet, it remains unclear whether NET can be effectively provided by trained lay counsellors even at high levels of trauma load.

Sinds ik vooral thuis werk is de band met één van de jongens uit de straat nog sterker geworden; hij was al goed want het betreft een vriend van onze jongste zoon. Dagelijks zie ik hem nu kuierend met een Goofy-tred aan de overkant voorbijgaan om de hond uit laten,
blijkbaar zijn beurt. Koptelefoon op met een pas die het ritme van de muziek lijkt te zoeken – het lukt net niet. En juist als ik denk vanaf de eerste verdieping: “vandaag kijkt hij niet”, draait hij zich om en zwaait. Hoe gezellig!

© 2020 NTVP - All Rights Reserved