E.P.S. Vader

Psychotherapeut
Mutsaersstichting
+31 (0)77 – 321 76 77
info@mutsaersstichting.nl

Adres
Kasteel Hillenraedtstraat 36
6043 HK Roermond
Limburg
Nederland

Racial trauma is a reaction or response to racial discrimination, including microaggressions, and it can be persistent and cumulative. Learn how to recognize racial trauma, its harmful effects, and what you can do about it with this infographic.

Met zijn lijvige boek over de behandeling van posttraumatische stress staat de Nederlander Bessel van der Kolk al 153 weken in de New York Times-bestsellerlijst. Wat is er zo bijzonder aan zijn werk?

Afgelopen week zijn er weer een aantal interessante artikelen verschenen in het European Journal of Psychotraumatology. In één artikel werd er gekeken naar de associatie tussen mishandeling in de kindertijd en de huidige waargenomen sociale steun bij patiënten met een depressieve stoornis of een borderline persoonlijkheidsstoornis. In een andere studie werden intrinsieke hersennetwerkveranderingen bij volwassenen met jeugdtrauma’s onderzocht.

Vijf jaar na de ontruiming van de beruchte ‘jungle van Calais’ keert Danny Ghosen in Danny’s Wereld terug naar de Franse plek, waarvandaan vluchtelingen de gevaarlijke oversteek naar Engeland proberen te maken.

The Rescue vertelt het meeslepende verhaal dat de wereld in 2018 in zijn greep hield: de redding van twaalf jongens en hun coach diep uit een ondergelopen grot in Noord-Thailand.

D66 pleit vanmiddag in de Tweede Kamer voor een onafhankelijk onderzoek naar misbruik in de danssport. Naar verwachting krijgt de motie steun van in elk geval SP, GroenLinks, PvdA en Bij1.

Eenzaamheid en rouw zijn vaak met elkaar in verband gebracht, maar het precieze verband is onduidelijk. Ook spelen meetproblemen een rol in de beschikbare literatuur. In dit artikel bekeken de onderzoekers de wetenschappelijke literatuur om te onderzoeken hoe eenzaamheid na rouwverwerking is geoperationaliseerd en gemeten. Er bleken grote verschillen te zijn in hoe dit construct gemeten werd. De conclusie is dat zorgprofessionals bij het kiezen van een meetinstrument voor eenzaamheid tot hun eigen weloverwogen beslissing moeten komen, waaraan de informatie in deze review mogelijk kan bijdragen.

Vanaf het moment dat de Taliban de macht overnamen in de Afghaanse hoofdstad Kabul begonnen Lisa Dupuy en Chris Koenis drie Afghaanse medewerkers van de Nederlandse ambassade te volgen. Dagelijks werden en worden zij op de hoogte gehouden over de traumatische vlucht naar Nederland, de moeizame asielprocedure en over hun ongewisse toekomst. In deze aflevering van de NRC Vandaag podcast vertellen ze over hun ervaring.

© 2021 NTVP - All Rights Reserved