B.G. Eisen

GZ-Psycholoog
Lentis
050 522 32 98

Adres
Semmelweislaan 4
9501 HS Stadskanaal
Groningen
Nederland

This study examined whether veterans were able to maintain treatment gains for up to 12 months after an ITP for PTSD and whether reductions in negative posttrauma cognitions predicted treatment gain maintenance.

Prijswinnend RTL-technologiejournalist Daniël Verlaan (31) ontmaskert cybercriminelen, en dat doet hij met veel succes. Maar de prijs is hoog. Hij liep een trauma op bij zijn onderzoek naar kinderporno, in de duistere krochten van het net.

This is the first meta-analysis quantifying the association of PTSD and risk of dementia showing that PTSD is a strong and potentially modifiable risk factor for all-cause dementia.

Vorig jaar zijn 44 vrouwen om het leven gebracht, zo blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In meer dan de helft van de gevallen was de partner of de ex van de vrouw de (vermoedelijke) dader. Echtelijke ruzies en jaloezie zijn al jarenlang “de meest voorkomende motieven om een vrouw van het leven te beroven”.

Vandaag heeft een grote meerderheid van de Tweede Kamer voor de Wet Uitbreiding Slachtofferrechten gestemd. Wat betreft Slachtofferhulp Nederland is dit een grote stap voorwaarts, aangezien de wensen van het slachtoffer in het strafproces hierdoor centraler komen te staan.

Here we describe how to deliver CT-PTSD remotely so that patients presenting with PTSD during the COVID-19 pandemic can still benefit from this evidence-based treatment.

De film Buiten is het feest – naar het gelijknamige boek van Arthur Japin – is 28 september in première gegaan. De film die huiselijk geweld en seksueel misbruik aan de orde stelt, maakt deel uit van het Nederlands Filmfestival. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

EMDR is een bewezen traumatherapie, maar ook onvoldoende opgeleide therapeuten en beunhazen mogen zich behandelaar noemen. Getraumatiseerde patiënten kunnen daar de dupe van zijn, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant.

© 2020 NTVP - All Rights Reserved