Webinar serie interviews met experts: Prof. dr. Miranda Olff en Prof. dr. Karestan Koenen

Verleden, heden en toekomst: 15 jaar NtVP – Webinar serie interviews met experts

De NtVP werd opgericht op 9 mei 2006. Dit jaar vieren we haar 15-jarige verjaardag, geen eremetaal – maar wel een feestje. We organiseren vijf interviews met prominente NtVP leden die ieder een inspirerende gast naar keuze uitnodigen voor een persoonlijk gesprek. Telkens op zondagavond.

In de interviews zullen de sprekers met elkaar in gesprek gaan over het verleden, het heden en de toekomst van ons vak, maar ook over hoe dit hen persoonlijk geraakt heeft. Zij zullen spreken over hun reflectie op psychotrauma – hoe heeft de aandacht voor trauma zo kunnen groeien en wat ligt aan ontwikkelingen in het verschiet?

Het tweede interview wordt gehouden door oud-NtVP bestuurder Prof. dr. Miranda Olff. Haar gast zal zijn: Prof. dr. Karestan Koenen, een gerenommeerd internationaal expert op het gebied van PTSS en belangenbehartiger voor slachtoffers van seksueel geweld.

Zie hieronder een synopsis en link naar meer informatie over beide sprekers.

Datum:

Zondag 12 September, 20.00 – 21.15

Aanmelden:

Wilt u deelnemen aan het interview, dan meldt u zich aan bij events@ntvp.nl.

Deelname is gratis. Zowel NtVP leden als niet-leden kunnen zich aanmelden. Bij aanmelding wordt de zoomlink toegestuurd.

 

Prof. dr. Miranda Olff (Fotograaf: Anita Edridge)

 

 

 

 

Prof. dr. Karestan Koenen (Fotograaf: Charlie Samuels)


Prof. dr. Miranda Olff is hoogleraar op het gebied van psychologische en biologische reacties op (traumatische) stress. Ze is hoofd van het psychotrauma centrum bij het Amsterdam UMC, directeur onderzoek bij ARQ Nationaal Psychotraumacentrum, en ex-president van de European Society for Traumatic Stress Studies (ESTSS) en International Society for Traumatic Stress Studies (ISTSS). Daarnaast is ze editor-in-chief van de European Journal of Psychotraumatology (EJPT) en leidt zij de Global Collaboration on Traumatic Stress. Dit laatste betreft een wereldwijde samenwerking tussen psychotrauma onderzoekers en clinici. Van 2011 tot 2015 was Miranda bestuurslid van de NtVP.

Lees meer over:


Prof. dr. Karestan Koenen is een Amerikaanse epidemioloog en hoogleraar psychiatrische epidemiologie aan de Harvard T.H. Chan School of Public Health. Ze leidt de PTSS-werkgroep van het Psychiatric Genomics Consortium. Het Consortium streeft naar het identificeren van genetische varianten die het risico en de veerkracht na blootstelling aan psychotrauma verhogen. Ze is daarnaast ex-president van de International Society for Traumatic Stress Studies (ISTSS). Karestan is belangenbehartiger voor slachtoffers van seksueel geweld, en een van de auteurs van het boek ‘Treating survivors of childhood abuse and interpersonal trauma: STAIRS Narrative Therapy’.

Lees meer over: 


Category
© 2022 NTVP - All Rights Reserved