Masterclass Trauma & Kunst

De Masterclass Trauma & Kunst is voor Psychotrauma-Therapeuten, die nieuwsgierig zijn naar de kracht van non-verbale activiteiten in het werk met hun cliënten, en de neurobiologische onderbouwing daarvan. In deze Masterclass krijgt u niet alleen inzicht in de neurobiologische bevindingen over Trauma & Kunst, maar doet u ook zelf ervaring op met verschillende creatieve technieken, die u rechtstreeks in uw therapie kunt inzetten, maar die ook voor zelfzorg (Care for the Caretakers) aangewend kunnen worden. Het is een dynamische en interactieve Masterclass, waarin theoretische input gecombineerd wordt met praktische (zelf)ervaring, zowel individueel als in/met de groep.

De Masterclass wordt georganiseerd door Trauma Company (www.trauma-company.nl) en wordt verzorgd door drs. Anne van den Ouwelant, Trainer in Art Therapy & Trauma Support in (post)conflictgebieden, opgeleid in Psychotraumatologie (ZPTN, Duitsland), Kunstzinnige Therapie (Hogeschool Leiden) en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie (Universiteit Leiden). Van den Ouwelant verzorgde Trainingen aan Yezidi vluchtelingen in Irak, leidde Braziliaanse hulpverleners op in de gewelddadige sloppenwijken van Brazilië, verzorgt jaarlijks Trainingen in Srebrenica (Bosnië & Hercegovina) en traint Nederlandse leerkrachten en hulpverleners, die met vluchtelingenkinderen werken. Voor meer info: www.annes.eu

De Masterclass is gebaseerd op de moderne Psychotraumatologie zoals onderwezen door Kinder- en Jeugdpsychiater Lutz Besser (ZPTN, Duitsland), het National Child Traumatic Stress Network (NCTSN, USA), verschillende literatuur (ondermeer van Cathy Malchiodi, Juliet King en dr. Bessel van der Kolk) alsmede Van den Ouwelant’s ervaringen in verschillende (post)conflictgebieden.

Aanmelden voor deze Masterclass kan via info@trauma-company.nl
Deze Masterclass kreeg in Duitsland een overall score van een 9,6.

Datum: zaterdag 30 juni 2018 van 09.30u tot 17.30u
Locatie: Dwarsgraafweg 3, Kootwijkerbroek. Gratis parkeren en mogelijkheid om gratis opgehaald te worden vanaf Station Ede-Wageningen.
Kosten: €135,05 p.p. incl. lunch, materiaal en 21% BTW.

Category
© 2018 NTVP - All Rights Reserved