Masterclass Paul Boelen en Lonneke Lenferink: Traumatische Rouw

Dat in de GGZ maar 39% van de mensen met PTSS een evidence-based traumabehandeling krijgt (#Zinnige zorg), dat moet veranderen.
De NtVP zet zich hard in om de aanbevelingen uit het rapport te stimuleren. Een belangrijk onderdeel hiervan is kennisdeling over goede zorg bij psychotrauma.

In deze serie van online Masterclasses bieden psychotrauma experts de laatste stand van zaken op gebied van wetenschappelijk onderzoek én technieken voor diagnostiek en behandeling bij complexe casuïstiek.

28 januari 2021 | Traumatische rouw
prof. dr. Paul Boelen & dr. Lonneke Lenferink

Beknopte biografie:
Prof. dr. Paul A. Boelen is hoogleraar bij de afdeling Klinische Psychologie. Hij is als klinisch psycholoog/psycho¬therapeut verbonden aan ARQ Centrum’45 in Diemen en als hoogleraar verbonden aan ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Paul Boelen is supervisor en leertherapeut van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt). Hij is waarnemend hoofdopleider van de postmaster opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog voor volwassenen en ouderen en de regio Utrecht.

Dr. Lonneke Lenferink is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen. Zij onderzoekt gevolgen van en hulp na verlies en trauma. In verschillende onderzoeksprojecten bij mensen die een uitzonderlijke verlies hebben meegemaakt, zoals verlies door MH17 vliegramp, langdurige vermissing, verkeersongeval en moord, brengt zij risicofactoren van psychopathologie in kaart en evalueert zij effecten van psychologische behandelingen.

Inhoud lezing:
Deze lezing bestaat uit 2 delen. In het eerste gedeelte wordt ingegaan op de definitie, meting en voorspellers van traumatische rouw (verzorgd door Dr Lonneke Lenferink)
In het tweede gedeelte wordt ingegaan op de behandeling van emotionele problemen na traumatische verliezen met bijzondere aandacht voor cognitief gedragstherapeutische interventies.

Leerdoelen lezing:
• Kennis vergroten over de aard van emotionele problematiek na traumatische verliezen.
• Kennis vergroten over meetinstrumenten die kunnen worden gebruikt om deze problematiek te meten.
• Kennis vergroten over behandelinterventies gericht op verminderen van deze problematiek.

Organisatoren: Marloes Eidhof, Tim Wind, Bram van der Boom en Joanne Mouthaan

Tijd: 20:00-21:15

Kosten (voor de hele serie):
Niet-leden: €100,-
Leden (Psyflix, NtVP, Arq en Reinier van Arkel): €50,-

Accreditatie is aangevraagd bij de NVvP, NVP, NtVP, FGZPt, VEN en NIP

Bestellen kan via deze link.

Category
© 2021 NTVP - All Rights Reserved