Masterclass Jannetta Bos: Behandeling van walging bij PTSS

Dat in de GGZ maar 39% van de mensen met PTSS een evidence-based traumabehandeling krijgt (#Zinnige zorg), dat moet veranderen.
De NtVP zet zich hard in om de aanbevelingen uit het rapport te stimuleren. Een belangrijk onderdeel hiervan is kennisdeling over goede zorg bij psychotrauma.

In deze serie van online Masterclasses bieden psychotrauma experts de laatste stand van zaken op gebied van wetenschappelijk onderzoek én technieken voor diagnostiek en behandeling bij complexe casuïstiek.

6 januari 2021 | Behandeling van walging bij PTSS
Jannetta Bos

Beknopte biografie: Jannetta Bos heeft jarenlange ervaring in het behandelen van mensen die getraumatiseerd zijn. Zij heeft bij GGZ-Noord-Holland Noord o.a. in het zorgprogramma complex trauma en persoonlijkheidsproblematiek gewerkt. Nu werkt Jannetta bij Arq Centrum ‘45 met mensen die slachtoffer zijn van oorlog, vervolging en geweld. Zij is supervisor VGCT, VEN, NtvP, NVP,NVVS en schema- en systeemtherapeut. Zij heeft via Artsen Zonder Grenzen in oorlog- en conflictgebieden gewerkt, nu doet zij dat via Arq International.

Inhoud lezing: Wil je meer weten over wat je kunt doen met de emoties walging en zelfwalging tijdens je behandeling? In deze workshop wordt ingegaan op de achtergrond van walging en de rol die walging zou kunnen spelen bij het ontstaan en voortduren van PTSS bij cliënten die lijden aan de gevolgen van seksueel misbruik. Tijdens de workshop wordt een handreiking geboden voor een mogelijke interventie waarbij deze tijdens een rollenspel wordt gedemonstreerd. Daarna kan er mee geoefend worden.

Leerdoelen lezing: Na het volgen van dit webinar:
• Weet u meer over de nieuwste inzichten rond PTSS en walging
• Heeft u een interventie aangereikt gekregen die u kunt gebruiken in de praktijk
• Door walging goed na te vragen en te behandelen wordt uw behandeling van PTSS mogelijk effectiever

Organisatoren: Marloes Eidhof, Tim Wind, Bram van der Boom en Joanne Mouthaan

Tijd: 20:00-21:15

Kosten (voor de hele serie):
Niet-leden: €100,-
Leden (Psyflix, NtVP, Arq en Reinier van Arkel): €50,-

Accreditatie is aangevraagd bij de NVvP, NVP, NtVP, FGZPt, VEN en NIP

 

Bestellen kan via deze link.

Category
© 2021 NTVP - All Rights Reserved