Masterclass Annette van Schagen: Slaap en PTSS

Dat in de GGZ maar 39% van de mensen met PTSS een evidence-based traumabehandeling krijgt (#Zinnige zorg), dat moet veranderen.
De NtVP zet zich hard in om de aanbevelingen uit het rapport te stimuleren. Een belangrijk onderdeel hiervan is kennisdeling over goede zorg bij psychotrauma.

In deze serie van online Masterclasses bieden psychotrauma experts de laatste stand van zaken op gebied van wetenschappelijk onderzoek én technieken voor diagnostiek en behandeling bij complexe casuïstiek.

24 februari 2021 | Slaap en PTSS
dr. Annette van Schagen

Beknopte biografie:
Annette werkt sinds 2014 bij ARQ Centrum’45, in de kliniek voor diagnostiek en intensieve behandeling voor mensen met ernstige en complexe psychotraumaklachten. Daarnaast is zij praktijkopleider van de psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog. Ze is supervisor van het wetenschappelijk onderzoek van een aantal GZ-psychologen i.o.t. specialist/klinisch psycholoog en betrokken bij het wetenschappelijk onderzoek naar gebruik van psychedelica bij psychotherapie voor PTSS. Het onderwerp van haar promotie in 2016 was prevalentie en behandeling van nachtmerries bij comorbide psychiatrische stoornissen. Sindsdien is zij zich gaan specialiseren in de rol van slaap en slaapfenomenen bij psychische stoornissen.

Inhoud lezing:
Slaapproblemen komen veel voor bij PTSS: nachtmerries worden het vaakst gerapporteerd, maar insomnie, slaapapneu, pavor nocturnus en nachtelijke arousals komen ook veel voor, en die worden vaak ten onrechte gediagnosticeerd als nachtmerries. In dit webinar ga ik in op de etiologie, prevalentie en diagnostiek van slaapproblemen bij PTSS en, hoe deze fenomenen elkaar versterken en wat dit betekent voor diagnostiek en behandeling.

Leerdoelen lezing:
• Diagnostiek van slaapverstoringen die veelvuldig voorkomen bij PTSS
• Kennis van interventies gericht op verschillende slaapverstoringen

Organisatoren: Marloes Eidhof, Tim Wind, Bram van der Boom en Joanne Mouthaan

Tijd: 20:00-21:15

Kosten (voor de hele serie):
Niet-leden: €100,-
Leden (Psyflix, NtVP, Arq en Reinier van Arkel): €50,-

Accreditatie is in aanvraag, maar nog niet toegezegd.

 

Bestellen kan via deze link.

Category
© 2021 NTVP - All Rights Reserved