Jaarlijks Congres – ACEs: nare jeugdervaringen – 2e editie

Startdatum 6 november 2019
Aanvangstijd 10:00 uur
Eindtijd 17:00 uur
Locatie Jaarbeurs (Hallencomplex) – Utrecht
Prijs € 270,00 ex. 21% BTW bij inschrijving vóór 07 juni 2019 (daarna € 295,00 ex. 21% BTW)
Uiterste inschrijfdatum 5 november 2019
Max. aantal deelnemers 350

Meer informatie en inschrijven kan op de website van het Euregionaal CongresBuro

Het congres over Adverse Childhood Experiences (ACEs: vrij vertaald als ‘nare jeugdervaringen’) vindt dit jaar plaats in Utrecht.

Kinderen zijn behalve kwetsbaar, óók veerkrachtig. We weten natuurlijk dat bepaalde situaties waarin kinderen opgroeien hun ontwikkeling kunnen schaden. Getuige zijn van huiselijk geweld of slachtoffer zijn van mishandeling bijvoorbeeld. Of ouders hebben die scheiden en elkaar naar het leven blijven staan. Of opgroeien met een verslaafde opvoeder. Door de veerkracht die kinderen bezitten, komen veel kinderen echter nog betrekkelijk goed uit zulke situaties.

Maar bij een aanzienlijk deel van de kinderen die iets vervelends meemaken, komt de ellende niet alleen. De nare gebeurtenissen stapelen zich bij hen op. Zij groeiden met meerdere, elkaar vaak versterkende, riscofactoren op. De prognose van deze kinderen is aanmerkelijk slechter dan van kinderen die maar met één enkele risicofactor opgroeiden, zo laat het beschikbare onderzoek naar Adverse Childhood Experiences zien.

Toxische stress, een verstoorde neuro-ontwikkeling en suïcidaliteit hangen samen met ACEs. Maar ook lifestyle-problemen als roken en drinken, gezondheidsproblemen en vroegtijdig overlijden kunnen voortkomen uit een opeenstapeling van nare jeugdervaringen.

Op dit congres delen experts uit wetenschap en praktijk hun inzichten over dit onderwerp met de deelnemers.

Category
© 2019 NTVP - All Rights Reserved