Congres: Zorgen voor getraumatiseerde kinderen

In de jeugdzorg, pleegzorg en GGZ draagt u dikwijls zorg voor kinderen en jongeren die ingrijpende en traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt. Gebeurtenissen die van verregaande invloed zijn op hoe zij nu functioneren en met welke problemen ze kampen, in hun thuissituatie, op school en elders. U kunt hen helpen met de impact van hun trauma’s verminderen en hun vertrouwen in relaties en zichzelf herstellen. Hoe? Dat leert u op het congres Zorgen voor getraumatiseerde kinderen. U als professional kunt bijdragen aan hoe kinderen traumatische ervaringen verwerken.

Deze dag leert u:
Wat traumasensitieve zorg is en hoe u kinderen helpt.
Wat u kunt leren van kinderen die met kindermishandeling te maken hadden.
Hoe u kunt bijdragen aan de eigen veerkracht van getraumatiseerde kinderen.
Welke emotieregulatiestrategieën u jeugdigen kunt aanleren.
Met welke vragen seksueel misbruikte kinderen worstelen.
Hoe u Geweldloos Verzet inzet voor deze kinderen en jongeren.

Congres Zorgen voor getraumatiseerde kinderen
In samenwerking met Leony Coppens en Carina van Kregten organiseert Bohn Stafleu van Loghum dit jaar het congres Zorgen voor getraumatiseerde kinderen.

Met veel trots kunnen we melden dat we Chris Foreman van het National Child Traumatic Stress Network laten overkomen uit de Verenigde Staten, één van de grondleggers van traumasensitieve hulpverlening en opvoeding. U krijgt een unieke kans om te horen welke ideeën en recent onderzoek over trauma en herstel werken in de praktijk.

Traumasensitief werken gaat altijd gepaard met het vergroten van de veerkracht van getraumatiseerde kinderen. Klinisch psycholoog Naomi Vandamme is koploper in Nederland en Vlaanderen op het gebied van veerkracht versterken bij (getraumatiseerde) kinderen. Zij vertelt op inspirerende en praktische wijze over uiteenlopende manieren waarop de volwassenen getraumatiseerde kinderen kunnen helpen om hun veerkracht te versterken.

In de middag zijn er diverse workshops waar hulpverleners nieuwe inzichten worden geboden, vertaald in praktische handvatten voor het ondersteunen van getraumatiseerde kinderen en de mensen in hun directe omgeving.

Dit congres over de impact van trauma bij kinderen en herstel is relevant voor iedere professional die werkt met getraumatiseerde kinderen of hun opvoeders.

Meer informatie is te vinden op de website http://ggzcongressen.nl/trauma/.  Op deze website kunt u zich ook inschrijven.

Category
© 2018 NTVP - All Rights Reserved