CELEVT TIP-Conferentie: Behandeling van vroege traumatisering met hechtingsproblematiek bij mensen met een Licht Verstandelijke Beperking [LVB]: doen!

Behandeling van vroege traumatisering met hechtingsproblematiek bij mensen met een Licht Verstandelijke Beperking [LVB]: doen! Multidisciplinaire Integrale Traumabehandeling, de laatste ontwikkelingen en nieuwe perspectieven
Donderdag 22 april 2021 in Amersfoort

Thema
Er is een groeiend besef dat Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering [VCT], waaronder psychische en lichamelijke mishandeling, verwaarlozing en seksueel misbruik, ten grondslag kan liggen aan psychiatrische problematiek en gedragsproblemen bij mensen met licht verstandelijke beperkingen (LVB IQ 50-85). Naast de posttraumatische stresssymptomen zoals herbelevingen, vermijding, dissociatie en hyperarousal, speelt hechtingsproblematiek en een verstoorde neurobiologische ontwikkeling een grote rol bij klachten en symptomen op volwassen leeftijd. Tijdens deze TIP-conferentie bespreken we hoe de standard-of-care GGZ-fasegerichte traumabehandeling op een multidisciplinaire en integrale wijze kan worden toegepast in de ggz- praktijk voor mensen met een lichte verstandelijke beperking.

Deze dag biedt u een veelheid aan informatie voor uw dagelijkse behandelpraktijk en een creatieve inspiratie. Hoe vaak komt vroege traumatisering voor en wat zijn de gevolgen? Wat kunnen we in de praktijk met kennis over breinontwikkeling? Hoe zit het met vroeg trauma, hechting en mentaliseren? Altijd met het lichaam maar hoe? Past EMDR in de traumabehandeling voor mensen met LVB? Kan fasegericht behandelen ook? Hoeveel kunnen complex getraumatiseerde mensen met LVB in de traumabehandeling aanpakken? Deze onderwerpen en meer belichten we tijdens deze TIP-Conferentie.

 

Lees meer….

 

Category
© 2021 NTVP - All Rights Reserved