Theatervoorstelling Cry Havoc

In Cry Havoc beschrijft Stephan Wolfert het pad dat hij heeft moeten gaan bij zijn terugkeer vanuit Irak, waar hij in actieve dienst door het Amerikaanse leger gestationeerd werd. Volkomen gedesillusioneerd leek zijn terugkeer naar de burgermaatschappij een vrijwel onmogelijke taak. Hij raakte verslaafd en stond volledig buiten de maatschappij.
Zijn weg uit dit bestaan vond hij, na een lange zoektocht, in het theater. Hij volgde de theaterschool en raakte geïnspireerd door het werk van William Shakespeare, dat hem hielp zijn eigen nieuwe realiteit te duiden en opnieuw in balans te komen. Dit proces en de meest belangrijke elementen van Shakespeare die daartoe hebben bijgedragen, heeft hij theatraal verwerkt en met regisseur Eric Tucker ontwikkeld tot de voorstelling Cry Havoc.

De voorstelling heeft inmiddels in theaters, buurthuizen en in soldatenbarakken over de hele Verenigde Staten gestaan. Onlangs maakte Wolf in samenwerking met de psychiater Bessel van der Kolk een tournee door Australië.

Wanneer: 19, 20 & 21 april om 20.30-21:45 uur
Waar: de Koninklijke Schouwburg, Den Haag

Meer informatie over de voorstelling is te vinden op the English Theatre website.

CategoryNB-Mar18, Nieuwsbrief
© 2022 NTVP - All Rights Reserved