Terugblik NtVP Congres

Psychotrauma raakt meer dan dat ene moment, dat ene gevoel, die ene persoon.

Op vrijdag 30 september 2022 vond het NtVP Jaarcongres plaats met als thema “Psychotrauma door systemen heen”.

Tijdens dit congres werd aandacht besteed aan verschillende systemen waarbinnen psychotrauma plaatsvindt. Van het stresssysteem naar het gezin of de familie waarin iemand zich bevindt, de organisatie waar iemand werkt en maatschappij waarin iemand leeft. Daarnaast richtte het congres zich op systemen die invloed hebben op het herstel. Wat beïnvloedt elkaar en wat houdt klachten in stand? Het congres bood kennisdeling over deze vragen met als doel om systemen beter te gaan begrijpen en effectiever in te kunnen zetten.

Niet eerder was ons podium zo groot en niet eerder hadden we zoveel bezoekers. Vernieuwend was ook dat onderzoekers en clinici werden gekoppeld in verdiepende workshops om wetenschap en praktijk nog dichter bij elkaar te brengen.

Onze dank is dan ook groot aan
– De Congrescommissie met Marloes Eidhof, Rick de Haart, Marieke Langemeyer, Juul Gouweloos-Trines, Robin van der Linde, Celine Scheurwater en Julia Brinkman
– De PR commissie met Sophie van Leeuwen, Naemi Welter en Janne Punski-Hoogervorst
– De accreditatie door Emma Smit.
– Congresbureau Buvoo.

Als organisatie en sprekers hebben jullie een prachtig congres neergezet: ons vakgebied is weer een stukje rijker geworden met deze kennisuitwisseling en verbinding.

Dank aan alle bezoekers: wat was het fijn om elkaar weer te ontmoeten.

Presentaties

Sprekers hebben na het congres de mogelijkheid gekregen om hun presentaties online beschikbaar te stellen. Verschillende sprekers zijn hierop ingegaan en wij hebben deze presentaties gebundeld op onze website. U vindt de presentaties op deze pagina.

Foto’s
Tijdens het congres zijn foto’s gemaakt door Klaas-Jelmer Sixma van Studio KLAES. Deze foto’s zijn terug te vinden op  https://www.ntvp-congres.studioklaes.nl/  met het volgende wachtwoord: Psychotrauma2022

Lees meer…

CategoryNB-Dec22, Nieuwsbrief
© 2023 NTVP - All Rights Reserved