Terugblik ALV 31 januari 2018

Ondanks de griepepidemie die ook sommige (bestuurs-)leden had getroffen blikken we terug op een geslaagde ALV. Voorzitter Mariel Meewisse gaf verslag van de activiteiten in 2017 en de portefeuillehouders presenteerden de plannen voor 2018. Zo zullen de certificeringscriteria herzien worden en wordt gestart met het accrediteren van opleidingen op het gebied van vroege opvang. Eén van de doelstellingen voor 2018 is dat de NtVP een prominentere rol heeft in het delen van psychotraumakennis uit binnen- en buitenland in diverse media. De laatste voorbereidingen worden getroffen voor het aankomende congres op 31 mei 2018, zie ook de aankondiging elders op de website, en de congrescommissie werkt hard aan het programma van het ESTSS congres wat in 2019 zal plaatsvinden in Rotterdam. Nieuwe initiatieven zijn bijv. nieuwe SIGs en videos met recent gepromoveerden over hun proefschrift. Daarnaast blijft het in 2018 mogelijk, door de nauwe samenwerking met het European Journal of Psychotraumatology, om in hoog tempo abstracts in het Nederlands te vertalen en toegankelijk te maken voor onze leden en andere geinteresseerden. Wilt u meer weten over de plannen voor dit jaar? Lees dan hier het jaarplan 2018.

Tijdens de ALV hebben we afscheid genomen van bestuursleden Anja Lok en Rafaele Huntjes, wij zijn hen zeer dankbaar voor hun inzet de afgelopen jaren. Tenslotte verwelkomen we nieuw bestuurslid Joanne Mouthaan nadat zij unaniem door de leden is toegestemd.

NtVP bestuur per 31 januari 2018 (excl. Marit Sijbrandij en Marten La Haye)

Binnenkort volgt een verslag van de lezingen die werden gehouden, maar hierbij alvast een voorproefje.

Lezing 1
Miriam Lommen (Rijksuniversiteit Groningen) nam de honneurs waar voor Rafaele Huntjens met haar presentatie naar jarenlang onderzoek naar de Dissociatieve Identiteitsstoornis (DIS), bestaat het nu echt of is er een andere verklaring voor deze verschillende persoonlijkheden?

Lezing 2
Chris Hoeboer en Maartje Schoorl (beide Universiteit Leiden) over de IMPACT-studie, wat zijn voor deze onderzoekers de uitdagingen in de studie naar Exposure en/of Stabiliseren?

CategoryNieuws
© 2021 NTVP - All Rights Reserved