Symposium ‘Kind, Gezin en Trauma’

Op woensdag 20 juni 2018 vindt het symposium ‘Kind, Gezin en Trauma’ plaats. Hulpverleners die werken met kinderen, jongeren en gezinnen, met name huisartsen, praktijkondersteuners, jeugdartsen, medewerkers wijkteams en jeugdteams, zijn van harte welkom.

Om hulpverleners die met kinderen, jongeren en hun gezin in aanraking komen te informeren over de impact van heftige gebeurtenissen én wat we voor hen kunnen betekenen, organiseert het landelijk netwerk Trauma Experts het symposium ‘Kind, Gezin en Trauma’. De dag wordt geopend door Herman Bolhaar (Nationaal Rapporteur). Daarna zullen presentaties over verschillende onderwerpen rondom kind, gezin en trauma, zoals seksuele traumatisering en de impact van heftige conflicten op kinderen en hun gezin plaatsvinden. Tevens zal Prof.dr. Majone Steketee een keynote geven over de intergenerationele overdracht van huiselijk geweld.

Heftige gebeurtenissen laten sporen na

Kinderen en jongeren worden soms blootgesteld aan heftige gebeurtenissen, zoals seksueel geweld, een auto-ongeluk of een nare vluchtgeschiedenis. Heftige gebeurtenissen kunnen sporen nalaten in het leven van kinderen. Zeker als dit met regelmaat en door vertrouwde volwassenen gebeurt, is het waarschijnlijk dat er naast posttraumatische stressstoornis ook andere problemen ontstaan. Zoals stemmingsproblemen, moeite met het aangaan en onderhouden van relaties, een negatief zelfbeeld en problemen met het omgaan met gevoelens. Deze problemen zijn te behandelen. Die behandeling is essentieel voor het welzijn en de gezondheid van het kind, nu en later. Maar ook omdat kinderen met psychische problemen een grotere kans hebben om opnieuw slachtoffer te worden.

Datum: 20-06-2018
Locatie: Receptiegebouw, Endegeesterstraatweg 5, Oegstgeest

Direct aanmelden.

Deelname aan het symposium is gratis. Meer informatie is te vinden op de website van het kenniscentrum Kinder-en Jeugdpsychiatrie.

CategoryNieuws
© 2022 NTVP - All Rights Reserved