Start NtVP Lezingencyclus – na afloop ALV

Traditiegetrouw starten we de NtVP Lezingencyclus met twee lezingen direct na de ALV (20.15 uur). In lijn van de aandacht vanuit de vereniging voor vroege opvang na incidenten, waaronder ook de recente start van de accreditatie en certificering voor nuldelijnsondersteuners, zullen de volgende lezingen gehouden worden:
‘Focus op bewijsvoering en ontwikkelingen in de eerste opvang na incidenten’ door dr. Juul Gouweloos-Trines en ‘Zorg voor de Zorgprofessionals’ door drs. Susanne Weel-van Buschbach en drs. Lucy Dijkman.

Dr. Juul Gouweloos-Trines werkt als psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog bij het IVP (Instituut voor Psychotrauma), waar zij zowel eerste opvang verleent aan professionals als behandeling biedt bij beroepsgerelateerde psychische klachten. In haar lezing ‘Focus op bewijsvoering en ontwikkelingen in de eerste opvang na incidenten’ laat Juul zien welke factoren een rol spelen bij het ontwikkelen van psychische klachten bij onder andere hulpverleners. Daarnaast doet zij aanbevelingen hoe deze psychische klachten vroegtijdig te signaleren, zodat effectieve steun kan worden verleend.

Drs. Susanne Weel-van Buschbach en drs. Lucy Dijkman geven de tweede lezing met als titel: ‘Zorg voor de Zorgprofessionals’.

Tijdens deze lezing wordt inzicht in de achtergrond van ingrijpende incidenten gegeven en bieden Susanne en Lucy tips en tools om hiermee om te gaan en post traumatische stress klachten te voorkomen of te verhelpen.
Susanne is psycholoog Traumaopvang OLVG en Lucy is coördinator Traumaopvang OLVG

CategoryNB-Uitnodiging
© 2021 NTVP - All Rights Reserved