SIG in beeld: Young Minds

De NtVP faciliteert werkgroepen, de zogenaamde ‘Special Interest Groups’ (SIGs), die tot doel hebben uw professionele ontwikkeling te bevorderen. De ambitie van de verschillende SIG’s is om zorgprofessionals en experts die werkzaam zijn op een specifiek domein binnen het psychotrauma veld te verbinden. Op dit moment zijn er 7 SIGs actief: 1) Young Minds, 2) opvang en vroege interventies, 3) traumatische rouw, 4) behandeling van PTSS met ernstige (comorbide) problematiek en dissociatieve stoornissen, 5) culturele diversiteit, 6) geüniformeerden met trauma en forensische problematiek en 7) huiselijk geweld en psychotrauma. In de nieuwsbriefrubriek SIG in beeld leren we wat wapenfeitjes over de voorzitters. Deze keer: Chris Hoeboer. Hij is promovendus aan de Universiteit Leiden, lid van de communicatiecommissie van de NtVP en de nieuwe voorzitter van de SIG Young Minds.

Wie: Chris Hoeboer

Leeftijd: 27 jaar

Functie: Promovendus

Gemiddelde werkweek: 45 uur

Gemiddelde stressniveau: laag-gemiddeld

Specialiteit privé: Winnen met bordspellen

Specialiteit werk: Statistiek combineren met klinisch relevant onderzoek

Droom onderzoek: App ontwikkelen om voor een individuele patiënt te voorspellen of iemand PTSS gaat ontwikkelen/gaat responderen op behandeling.

Droom carrière: Eigen onderzoekslijn

Nachtmerrie: Als postbode eindigen

Aantal NtVP congressen bezocht: 2

Waarom Young Minds? Inspirerend en gezellig

Voor wie? Young Minds is er voor iedereen die zich aan het ontwikkelen is als onderzoeker in het traumaveld. We zijn er voor jonge onderzoekers, PhDs & postdocs, maar ook voor clinici die zich bezighouden met onderzoek in de praktijk of in het kader van een beroepsopleiding.

Wat doen jullie? Netwerken, veld leren kennen, ervaringen delen en verbinding leggen tussen onderzoek en praktijk.

Waar zijn jullie actief? LinkedIn groep, op congressen en bij lezingen

Aanmelden: youngminds@ntvp.nl

CategoryNB-Jul20, Nieuwsbrief
© 2023 NTVP - All Rights Reserved