SIG in beeld: Young Minds

De NtVP faciliteert werkgroepen, de zogenaamde ‘Special Interest Groups’ (SIGs), die tot doel hebben uw professionele ontwikkeling te bevorderen. De ambitie van de verschillende SIG’s is om zorgprofessionals en experts die werkzaam zijn op een specifiek domein binnen het psychotrauma veld te verbinden.

Op dit moment zijn er 7 SIGs actief: 1) Young Minds, 2) opvang en vroege interventies, 3) traumatische rouw, 4) behandeling van PTSS met ernstige (comorbide) problematiek en dissociatieve stoornissen, 5) culturele diversiteit, 6) trauma in het forensisch veld 7) ouderen en psychotrauma.

In de nieuwsbriefrubriek SIG in beeld leren we wat wapenfeitjes over de voorzitters.

Deze keer: Marike Kooistra, promovenda aan de Universiteit Leiden.

Wie: Marike Kooistra

Leeftijd: 28

Functie: Promovendus Klinische Psychologie

Gemiddelde werkweek: 40 uur

Gemiddelde stressniveau: Hangt af van wie je het vraagt

Specialiteit privé: Patroonbehangen

Specialiteit werk: Schrijven

Droom onderzoek: Kunnen voorspellen welke therapievorm het beste werkt voor wie

Droom carrière: Een combinatie van wetenschap en klinische praktijk

Nachtmerrie: Ik heb een terugkerende nachtmerrie dat er opeens een verwaarloosd paard in mijn badkamer staat. Een carrière als fulltime paardenverzorgster lijkt me dus niks voor mij.

Aantal NtVP congressen bezocht: Dit wordt mijn eerste!

Waarom deze SIG? Omdat het hartstikke leuk is om mede-onderzoekers in binnen het traumaveld te ontmoeten en van elkaar te kunnen leren.

Voor wie? De SIG Young Minds is er voor iedereen die zich wil ontwikkelen in het psychotrauma onderzoeksveld. Dat geldt dus bijvoorbeeld voor promovendi en post-docs, maar ook voor clinici die onderzoek verrichten (bijv. voor de KP opleiding).

Wat doen jullie? Het uitgangspunt van de SIG is netwerken, kennis uitwisselen en gezelligheid. Op dit moment zijn we bezig met een herstart. Dit betekent dat er ook ruimte is voor nieuwe ideeën.

Waar zijn jullie actief? LinkedIn groep, op het congres en in de toekomst hopen we ook weer activiteiten te gaan organiseren (denk aan lezingen, workshops e.d.).

Aanmelden: youngminds@ntvp.nl

CategoryNB-Sep22, Nieuwsbrief
© 2023 NTVP - All Rights Reserved