SIG in beeld: Traumatische Rouw

De NtVP faciliteert werkgroepen, de zogenaamde ‘Special Interest Groups’ (SIGs), die tot doel hebben uw professionele ontwikkeling te bevorderen. De ambitie van de verschillende SIG’s is om zorgprofessionals en experts die werkzaam zijn op een specifiek domein binnen het psychotrauma veld te verbinden.

Op dit moment zijn er 7 SIGs actief: 1) Young Minds, 2) opvang en vroege interventies, 3) traumatische rouw, 4) behandeling van PTSS met ernstige (comorbide) problematiek en dissociatieve stoornissen, 5) culturele diversiteit, 6) trauma in het forensisch veld 7) ouderen en psychotrauma.

In de nieuwsbriefrubriek SIG in beeld leren we wat wapenfeitjes over de voorzitters.

Deze keer: Lonneke Lenferink, assistent-professor op het gebied van rouw en trauma bij de Universiteit Twente en postdoctoraal onderzoeker bij de Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Utrecht

Wie: Lonneke Lenferink

Leeftijd: 34

Functie: assistent-professor op het gebied van rouw en trauma bij Universiteit Twente en postdoctoraal onderzoeker bij Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Utrecht

Gemiddelde werkweek: fulltime

Gemiddelde stressniveau: varieert van niet tot extreem veel; afhankelijk van het aantal meetings en deadlines

Specialiteit privé: tuinieren en zingen

Specialiteit werk: met een hyperfocus gestructureerd data analyseren en opschrijven

Droom onderzoek: het Veni-project dat ik momenteel uitvoer naar gepersonaliseerde behandeling van rouwklachten

Droom carrière: Samen met gepassioneerde collega’s en studenten werken aan het beter begrijpen en behandelen van verstoorde rouwklachten

Nachtmerrie: dat ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de wetenschap blijft bestaan

Aantal NtVP congressen bezocht: 5x denk ik

Waarom deze SIG? Omdat kennis over het meten, voorspellen en behandelen van verstoorde rouw enorm aan het groeien is. Deze SIG kan bijdragen aan uitwisseling van deze kennis onder professionals/geïnteresseerden.

Voor wie? Alle professioneels die werken met rouw na een overlijden van een dierbare

Wat doen jullie? De laatste tijd was de SIG Traumatische Rouw inactief. In 2023 ben ik voorzitter geworden van de SIG. Ik hoop in 2023 SIG-leden te werven met wie ik (online) bijeenkomsten kan organiseren en bijdragen kan leveren aan NtVP-activiteiten, zoals lezingen/interviews/artikelen/congresbijdragen.

Waar zijn jullie actief? Het streven is om actief te zijn bij de activiteiten van de NtVP, zoals lezingen, congressen, nieuwsbrieven, social media en de website.

Aanmelden: Wil jij lid zijn van de SIG traumatische rouw? Dan kun je mailen naar l.i.m.lenferink@utwente.nl

CategoryNB-Maa23, Nieuwsbrief
© 2023 NTVP - All Rights Reserved