serie ‘Nicolaas op oorlogspad’ te zien vanaf 12 april 20:55 uur

erie Meer dan zeventig jaar na dato spreekt de Tweede Wereldoorlog nog steeds tot de verbeelding. Nicolaas heeft deze oorlog vaak ‘beleefd’ in Hollywood-films en videogames die de strijd echt voelbaar willen maken. Maar kan dat eigenlijk en wat maakt WO II toch zo aantrekkelijk?

Nicolaas onderzoekt waarom jongeren nog steeds een fascinatie hebben voor de Tweede Wereldoorlog. Zo gaat hij mee met Nederlandse jongens die de oorlog zo nauwkeurig mogelijk naspelen in grote re-enactments in Normandië. Hier wordt de bevrijding zo waarheidsgetrouw herbeleefd.

Nicolaas doet ook mee aan een game-event waar WO II-videogames populair zijn en toetst zijn aannames bij een van de laatste nog levende veteranen; meneer Moerman vocht mee toen de Duitsers binnenvielen. Nicolaas probeert zo dicht mogelijk bij die oorlog te komen, maar klopt zijn beeld van die oorlog wel?

VPRO zendt vanaf donderdag 12 april, 4 weken achter elkaar de serie ‘Nicolaas op oorlogspad’ uit. Meer informatie over deze 4 afleveringen is te lezen en zien op de website van de VPRO.

CategoryNieuws
© 2022 NTVP - All Rights Reserved