RTL nieuws: Nederlandse Anne (27) werkt in kamp Moria: ‘Hard huilen helpt me’

Bron: RTL nieuws

Datum: 19 september 2020

Auteur: Eline Rietkerk

De 27-jarige Nederlandse verpleegkundige Anne besloot ruim een half jaar geleden haar baan op te zeggen. Ze was toe aan iets anders en werd medisch assistent op Lesbos, in vluchtelingenkamp Moria. “Met regelmaat moet ik zelf een onwijs potje huilen om wat ik zie en meemaak.”

Op het moment dat we Anne spreken heeft ze genoeg tijd om te praten. Het is te onveilig voor haar en haar collega’s om te werken. Door de verwoestende brand van bijna twee weken geleden is de chaos enorm. Het tentenkamp is vrijwel helemaal afgebrand. De duizenden bewoners zijn gevlucht. Door de onrust, paniek en soms ook agressie is alle hectiek toegenomen. Hierdoor kunnen ze op sommige momenten zelfs helemaal geen hulp verlenen.

Normaal gesproken zijn Anne en haar collega’s van Stichting Bootvluchteling tussen 16.00 uur en 23.00 uur de enige hulpverleners in het kamp bij wie mensen terecht kunnen voor medische noodgevallen. Veel hulporganisaties zijn in het begin van de coronaperiode al vertrokken van het eiland. Nu komt daar de recente brand nog bovenop. De zorgpost waar vanuit zij werkten staat nog overeind, maar is helemaal overhoop gehaald.

Lees meer… 

CategoryNieuws
© 2023 NTVP - All Rights Reserved