NtVP bestuursleden in het nieuws

Dat de (voormalig) bestuursleden van de NtVP ware multitaskers zijn, is bij velen wellicht bekend. In deze rubriek staan we graag stil bij een aantal bijzondere mijlpalen die zij de afgelopen maanden hebben behaald en verschillende interessante optredens in de media.

ESTSS Jubileumjaar
Dit jaar is het 30-jarig jubileum van de ESTSS. Een mijlpaal om zeker bij stil te staan. Om het jubileumjaar af te trappen was Joanne Mouthaan, voorzitter van zowel de NtVP als de ESTSS, aanwezig op de nationale psychotraumatologie conferentie van de Lithuanian Trauma Psychology Association (LTPA), dat op vrijdag 3 maart plaatsvond in Vilnius.

Naast het jubileumjaar is dit jaar ook het 10-jarig jubileum van de LTPA. De NtVP wens onze partnerorganisatie ESTSS en zusterorganisatie LTPA alvast ontzettend feestelijk jubileumjaren toe!

Trainingen

NtVP secretaris Jorin van der Jagt-Blokland is nauw betrokken bij het organiseren en geven van trainingen rondom psychotrauma bij vluchtelingen. In het januari 2023 nummer van de Reinier, het tijdschrift van Reinier van Arkel, is zij geïnterviewd over het belang van het adequaat en tijdig herkennen van psychische problemen bij vluchtelingen. Het artikel is hier te lezen.

Congres

Op 24 april wordt in Leuven een congres over transculturele geestelijke gezondheidszorg georganiseerd. Sprekers zijn onze eigen Samrad Ghane, Lucia DeHaene, Rachel Kronick en Cécile Rousseau. Dagvoorziters zijn Filip Brouckaert en onze eigen Simon Groen. Meer informatie is te vinden op: https://www.upckuleuven.be/nl/agenda/congres-transculturele-geestelijke-gezondheidszorg.

CategoryNB-Maa23, Nieuwsbrief
© 2023 NTVP - All Rights Reserved