NtVP bestuursleden in het nieuws

Dat de (voormalig) bestuursleden van de NtVP ware multitaskers zijn, is bij velen wellicht bekend. In deze rubriek staan we graag stil bij een aantal bijzondere mijlpalen die zij de afgelopen maanden hebben behaald en verschillende interessante optredens in de media.

ESTSS

NtVP voorzitter Joanne Mouthaan is na een bestuursvergadering op 21 oktober in Oslo, Noorwegen verkozen tot de volgende president van de ESTSS (European Society for Traumatic Stress Studies).

De Raad van Bestuur, het bestuursorgaan van de European Society for Traumatic Stress Studies (ESTSS), heeft ESTSS-penningmeester Dr. Joanne Mouthaan gekozen als de volgende voorzitter van de ESTSS voor de periode 2023-2024. Ze begint haar termijn van twee jaar als voorzitter op 1 januari 2023, als opvolger van president prof. Evaldas Kazlauskas.

Oratie

Op 2 december sprak bijzonder hoogleraar Trudy Mooren, voormalig voorzitter van de NtVP, haar oratie ‘Consequenties van psychotrauma voor gezinsrelaties’ uit. Wanneer een gezinslid is getraumatiseerd ondervinden andere gezinsleden daar onmiskenbaar gevolgen van. In haar oratie brak Trudy een lans voor voor de integratie van een systeem- en traumagerichte visie op het handelen bij gevolgen van psychotrauma voor gezinnen. Met haar oratie aanvaardde zij de bijzondere leerstoel ‘Family functioning following psychotrauma’. Deze leerstoel aan de Universiteit Utrecht is ingesteld door ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum.

Prijs

Op het NtVP congres heeft bestuurslid Chris Hoeboer (portefeuille wetenschappelijk onderzoek) de prijs voor het beste proefschrift op het gebied van Psychotrauma van 2021-2022 ontvangen. Het proefschrift is getiteld “Choosing the right track: improving PTSD treatment outcomes for patients with childhood abuse-related posttraumatic stress disorder.”

CategoryNB-Dec22, Nieuwsbrief
© 2023 NTVP - All Rights Reserved