NtVP bestuursleden in het nieuws

Dat de (voormalig) bestuursleden van de NtVP ware multitaskers zijn, is bij velen wellicht bekend. In deze rubriek staan we graag stil bij een aantal bijzondere mijlpalen die zij de afgelopen maanden hebben behaald en verschillende interessante optredens in de media.

Media

Voor Wereldvluchtelingendag (20 juni) schreef bestuurslid Samrad Ghane een artikel voor het Global Network of Psychologists for Human Rights: “When racism meets humanitarian action: on Europe’s humanitarian response to Ukraine crisis”. 

Op 25 juni was bestuurslid en voormalig voorzitter Trudy Mooren in het NOS Journaal te bekijken over de zorgen rondom gevluchte Oekraïense jongeren – item start rond minuut 09.30.

Onderzoek

Een belangrijke taak in het leven van een (klinisch) onderzoeker, is het garanderen van voldoende financiering om alle prachtige plannen en ideeën tot acties en resultaten om te zetten. In de afgelopen periode heeft bestuurslid Lonneke Lenferink een subsidie ontvangen voor een onderzoeksproject naar online eerste psychologische hulp voor rouw bij Oekraiense vluchtelingen.

Ook startte Utrecht University (Development of Youth) en Trudy Mooren in haar rol als ARQ-hoogleraar recent onderzoek NADIYA (Oekraïens voor hoop), een onderzoeksinitiatief vanuit vier universiteiten (Utrecht, Vrije Universiteit, Universiteit van Amsterdam en Leiden) om de mentale gezondheid van vluchtelingen uit Oekraïne in kaart te brengen, met herhaalde metingen in twee jaar tijd. NADIYA richt zich op alle leeftijdsgroepen, ook jongeren.

Opleiding

Sinds 1 april is bestuurslid Samrad Ghane P-opleider bij Parnassia Groep voor de psychologen in de regio Midden, Oost en Zuid Nederland (Zeeland, Brabant, Gelderland, Limburg en Twente). Hij werkt daarnaast onder andere als klinisch psycholoog, psychotherapeut en antropoloog bij i-psy en PsyQ Utrecht.

CategoryNB-Sep22, Nieuwsbrief
© 2023 NTVP - All Rights Reserved