Nieuwsbrief NtVP – Februari 2021

De ALV zegde ons vertrouwen toe voor het nieuwe jaar. Het jaar waarin de NtVP het derde lustrum viert. De coronapandemie stelt het geduld op de proef, maar we houden hoop dat we elkaar in dit lustrumjaar in het “echt” treffen. En dan vieren we het leven!

Truus Kersten is GZ-psycholoog met een eigen opleidingspraktijk en werkt als schematherapeut en traumatherapeut in een tbs-kliniek. Al meer dan 25 jaar werkt ze in de GGZ, Verslavingszorg en Forensische Psychiatrie.

Vanwege het 15-jarig jubileum van de NtVP spreken we dit jaar met (oud-)bestuursleden van de vereniging. In dit eerste interview duiken we in de geschiedenis en werpen we een blik op de toekomst met Berthold Gersons en Miranda Olff.

In de nieuwsbriefrubriek SIG in beeld geven wij het woord aan een lid van één van de SIGs. Deze keer: Joop de Jong, de nieuwe voorzitter van de SIG “behandeling van PTSS met ernstige (comorbide) problematiek en dissociatieve stoornissen”.

In 2021 mag de NtVP wederom mede-organisator zijn van het eerste(!) virtuele ESTSS congres op 17 en 18 juni. Vanaf 6 januari tot 17 maart is de Psychotrauma Masterclass Serie te volgen. Op 9 april om 12:00 wordt een Benefiet webinar georganiseerd in samenwerking met Iva Bicanic, Centrum Seksueel Geweld (CSG) en Psyflix.

In deze studie wordt het welzijn van Nederlanders in deze nog steeds voortdurende COVID-19 pandemie onderzocht.

De nieuwe executive committee van de ESTSS bestaat uit: Evaldas Kazlauskas, president, Maria Böttche, secretary, Joanne Mouthaan, treasurer, en Jana Javakashvili als immediate past president.

De nuldelijnsaccreditatiecommissie zoekt een coördinator voor de activiteiten van het accreditatieproces voor de nuldelijn.

De NtVP is op zoek naar enthousiaste collega’s die mee willen denken over de modules die tot certificering zouden kunnen leiden voor psychotraumatherapeut kind en gezin/jeugd.

Graag willen we de nieuwe bestuursleden van de NtVP voorstellen: Joris Haagen wordt penningmeester en Samrad Ghane en Chris Hoeboer worden algemeen bestuurslid.

Na een lange staat van dienst heeft de voorzitter van de accreditatiecommissie Maarten van Son het stokje overgedragen aan Rolf Kleber. We bedanken Maarten voor zijn jarenlange betrokkenheid.

De certificeringscommissie heeft in de afgelopen maanden weer een paar gekwalificeerde behandelaren mogen certificeren. Een hartelijk welkom voor de nieuwe Psychotraumatherapeuten! Meer informatie is te vinden in het online register op de website van de NtVP.

Je kunt ons bereiken per mail:
info@ntvp.nl
 

Wil je veranderen hoe je deze mail ontvangt?
Je kunt je voorkeuren updaten of uitschrijven van deze lijst.

De NtVP werkt samen met de volgende partijen:

© 2023 NTVP - All Rights Reserved