Nieuws uit ESTSS: ESTSS4Ukraine Oproep voor supervisoren | ESTSS viert 30e verjaardag | Belfast 2023 Congresnieuws

ESTSS 30-jarig jubileum

In 2023 bestaat ESTSS 30 jaar: drie decennia van Europese samenwerking in de psychotraumatologie. Net zoals het afgelopen NtVP jubileum laten we deze mijlpaal niet stilletjes voorbijgaan. Houd dus @ESTSSnews op Twitter en Linkedin in de gaten voor de verjaardagsactiviteiten.

ESTSS4UKRAINE: Oproep voor supervisoren

ESTSS is de parapluorganisatie over dertien lokale psychotraumaverenigingen, waaronder de Oekraïense USOCTE (Ukrainian Society of Overcoming the Consequences of Traumatic Events). Dankzij deze nauwe banden konden we het afgelopen half jaar gerichte activiteiten opzetten voor zowel het brede publiek als hulpverleners in Oekraïne en erbuiten. Kijk bijvoorbeeld de ESTSS4UKRAINE Webinarserie terug op het ESTSS YouTube kanaal en bezoek www.estss.org voor hulpmiddelen en informatie.

Ook organiseert ESTSS sessies voor intervisie-supervisie voor Oekraïense hulpverleners met ervaren experts uit het netwerk van ESTSS, waaronder voormalig voorzitter Trudy Mooren. In deze “Helping the Helpers” sessies komen Oekraïense hulpverleners met elkaar in contact, delen ze ervaringen en kunnen ze advies vragen. De sessies vinden online plaats en ESTSS zorgt voor gelijktijdige vertaling naar het Oekraïens. De sessies zijn hard nodig en daarom doen we een dringende oproep:

Bent u ervaren in het geven van psychotraumabehandeling? Heeft u ervaring in het geven van supervisie en zou u eens per twee weken een uur beschikbaar hebben voor online supervisie? Meld u dan aan: ESTSS CALL for professionals to support professionals helping victims of the war in Ukraine – ESTSS.

ESTSS Congres 2023 in Belfast 14-17 juni

Na de successen van het ESTSS congres in Rotterdam in 2019 en het allereerste virtuele ESTSS congres in 2021 is Belfast de volgende locatie voor het ESTSS Biannual Conference. Centraal staan trauma, veerkracht en de levensloop met speciale aandacht voor de recente ontwikkelingen zoals de COVID-19 pandemie en de oorlog in Oekraïne en het 30-jarig jubileum van ESTSS. De voorbereidingen zijn na twee jaar wachten volop opgepakt en binnenkort ziet u de eerste berichtgeving voorbijkomen. Niks missen? Schrijf u nu in voor updates op www.estss2023.com.

Na twee jaar online vergaderen kwam het ESTSS bestuur weer voor het eerst samen in Hamburg op 7 mei 2022.

CategoryNB-Jun22, Nieuwsbrief
© 2023 NTVP - All Rights Reserved