Nieuwe Special Interest Group (SIG): Geüniformeerden met psychotrauma en forensische problematiek

Hallo collega’s,

Graag zou ik samen met andere hulpverleners uit het veld de handen ineenslaan om kennis te delen en te vergroten op het gebied van traumaverwerking binnen de forensische zorg. Het is bekend dat veel cliënten die in de forensische zorg terecht komen zelf kampen met trauma-gerelateerde klachten. Bijvoorbeeld door eerder opgedane traumata, trauma gelinkt aan het delict dat zij hebben gepleegd of de daaropvolgende detentie. Ook weten we dat het hebben van trauma-gerelateerde klachten de kans op recidive van delictgedrag vergroot.

Ik zou het leuk vinden om met u (zorgprofessional werkend met mensen met psychotrauma & forensische problematiek) van gedachten te wisselen over de dilemma’s in ons vakgebied, zoals daderschap versus slachtofferschap, de consequenties hiervan voor behandeling, maar ook de ethische en soms morele dilemma’s voor de zorgprofessional.
Naast de focus van de SIG op forensische zorg heb ik interesse in een SIG gericht op geüniformeerden. Immers kan deze groep ook in de forensische sector terecht komen ten gevolge van delictgedrag.
Ik zie een mooie kans om deze twee gebieden te combineren in een SIG geüniformeerden met psychotrauma en/of forensische problematiek.

Zelf werk ik sinds 2005 in de forensische hulpverlening, de eerste 3½ jaar in de TBS en vanaf 2008 op een forensische polikliniek. Recent heb ik de coördinatie van de cliënten die vanuit het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen worden verwezen op me genomen voor regio Noord (Amsterdam, Haarlem, Zaandam, Alkmaar en Groningen). De laatste jaren heb ik me steeds meer verdiept en ontwikkeld in het behandelen van trauma bij de forensische cliëntenpopulatie en zou graag samen met collega’s de krachten in het veld bundelen om de kennis tot een hoger niveau te brengen.

Wilt u aansluiten bij de SIG Geüniformeerden met psychotrauma en forensische problematiek?

Neem dan contact met mij op!

Hartelijke groet, Yolande Kat

Email LinkedIn
06-52570110 (werktelefoon)

CategoryNB-Feb19, Nieuwsbrief
© 2022 NTVP - All Rights Reserved