Nieuwe leden communicatiecommissie

De communicatiecommissie zet zich in om de leden van de NtVP op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van psychotrauma. Sinds kort heeft deze commissie een aantal nieuwe leden die helpen bij het verspreiden van kennis. Naast de vertrouwde leden Lonneke Lenferink, Joanne Mouthaan en Michaela Schok, zijn er vijf nieuwe leden. Zij stellen zich graag aan u voor!

Marthe Egberts

Mijn naam is Marthe Egberts en ik ben werkzaam als postdoctoraal onderzoeker op de afdeling Klinische Psychologie van de Universiteit Utrecht en als orthopedagoog bij het Ingeborg Douwes Centrum in Amsterdam. Ik ben in het bijzonder geïnteresseerd in de impact van trauma op het gezin. Momenteel richt ik mij in zowel onderzoek als klinisch werk op gezinnen waarin één van de ouders kanker heeft.

Leanne van Est

Hi, ik ben Leanne van Est. Sinds mijn afstuderen ongeveer een jaar geleden werk ik als onderzoeker op de universiteit Utrecht en bij het Psychotraumacentrum Zuid Nederland (PTC). Daarnaast werk ik bij het psychotraumacentrum als behandelaar. Zowel mijn behandel-, als onderzoekswerk is trauma gerelateerd. Als nieuw lid van de communicatiecommissie zal ik mij vooral bezighouden met verslagen van de verschillende lezing komend jaar.

Chris Hoeboer

Mijn naam is Chris Hoeboer en ik ben een promovendus bij de Universiteit van Leiden met als onderwerp de behandeling van PTSS ten gevolge van kindermishandeling. Ik ben sinds enkele maanden lid van de communicatiecommissie en ik vind het erg leuk om bezig te zijn met het raakvlak van wetenschap en de klinische praktijk. Ik ga vanuit die interesse interviews houden met clinici en wetenschappers over actuele ontwikkelingen in het veld.

Marie-Louise Kullberg

Ik ben Marie-Louise Kullberg en ik ben promovenda aan de Universiteit Leiden, onder supervisie van Bernet Elzinga en Charlotte van Schie. Mijn promotieonderzoek is een sibling studie naar traumatische jeugdervaringen, zoals (emotionele) mishandeling en verwaarlozing, en de associatie met angst en depressie in volwassenen. Samen met Maartje Schoorl en Joanne Mouthaan, werk ik aan een project over jeugdtrauma en posttraumatische stressstoornis bij letselpatiënten. Ik organiseerde afgelopen jaar het ESTSS-congres in Rotterdam, dit jaar zit ik ook in de commissie voor het NtVP congres ‘Identiteit’.

Sophie van Leeuwen

Ik ben Sophie van Leeuwen en ik ben research master studente aan de Universiteit Utrecht, waar ik een these schrijft over rouw bij kinderen die een ouder hebben verloren, onder begeleiding van Mariken Spuij en Maja Deković. Mijn interesse ligt bij het combineren van onderzoek en werk in de klinische praktijk op het gebied van trauma. Binnen de communicatiecommissie ben ik verantwoordelijk voor het bijhouden van de website en de sociale media.

CategoryNB_Feb20, Nieuwsbrief
© 2022 NTVP - All Rights Reserved