Nieuwe editie Impact magazine

Impact Magazine informeert, agendeert en discussieert over ingrijpende gebeurtenissen op zowel mensen, organisaties als samenleving en de impact daarvan. Het magazine is gericht op mensen die zich beroepsmatig bezighouden met de psychosociale gevolgen van rampen, crisis, oorlog en geweld, zoals hulpverleners, onderzoekers en beleidsmakers. Daarnaast focust Impact Magazine zich op een brede groep professionals en andere belangstellenden met interesse in terugkerende actuele thema’s als psychotrauma, psychosociale hulp na rampen en crisis als ook oorlog, vervolging en geweld. De NtVP heeft een vast Katern en supervisievraag in het Impact Magazine.

Hoe werken koloniale verhoudingen vandaag de dag nog steeds door? In deze editie wordt vanuit verschillende perspectieven gekeken naar koloniale erfenissen. Met onder meer een interview met NIOD-directeur Martijn Eickhoff, een interview met therapeut Dirk Wepster, verscheidene artikelen, columns en meer.

In het NtVP katern schrijft NtVP-voorzitter Joanne Mouthaan over het ‘handschoenverhaal’ van haar opa, in haar laatste editorial van Impact Magazine. Verder legt klinisch psycholoog, medisch antropoloog en senior onderzoeker Samrad Ghane uit op welke manier de impact van slavernij en kolonialisme aandacht kan krijgen in de context van psychotherapie. In een verslag van de ALV worden de lezingen van Chris Hoeboer en Noortje van Vliet over gefaseerde- versus traumabehandeling bij complexe PTSS beschreven.

CategoryNieuws
© 2022 NTVP - All Rights Reserved