Nieuw NtVP initiatief

Vanaf dit jaar zal de NtVP regelmatig jong gepromoveerden op het gebied van psychotraumatologie interviewen over hun pas afgeronde promotie onderzoeken.

De eerste persoon die door Hanna Lasonder geïnterviewd wordt is dr. Joris Haagen (Arq Psychotrauma Expert Groep). Hij is op 29 september 2017 gepromoveerd op het onderzoek: Setting the stage for recovery: Improving veteran PTSD treatment effectiveness using statistical prediction. Promotor was prof. dr. Rolf Kleber.

Het doel van het onderzoek van Joris was de mate van behandel voorruitgang te vergroten voor veteranen met PTSS door kandidaat-voorspellers te onderzoeken die verklaren wie van therapie kan profiteren of en wie er geen baat bij heeft. De kernvraag was: kunnen we PTSS behandeleffectiviteit voorspellen op basis van de specifieke kenmerken van PTSS patiënten en PTSS interventies? Therapeutisch herstel kon worden voorspeld op drie afzonderlijke niveaus: de patiënt, de therapie, en de therapie-opzet. Bekijk hier het interview met Joris Haagen.

CategoryNB-Jan18, Nieuwsbrief
© 2023 NTVP - All Rights Reserved