LZV Contactdag: jaarlijkse ontmoeting zorgketen voor veteranen

Op woensdag 9 oktober kwam een grote groep professionals uit de zorgketen voor veteranen naar Doorn voor de LZV Contactdag 2019. Het LZV is een civiel-militaire ketenzorgorganisatie met als doel veteranen, dienstslachtoffers en hun relaties bij uitzendgerelateerde psychische en psychosociale problemen overal in Nederland de meest geëigende zorg te bieden. Tijdens de jaarlijkse contactdag staat de ontmoeting tussen alle medewerkers uit de LZV-keten centraal.

Daarnaast konden zij op deze bij- en nascholingsdag rekenen op thema’s en onderwerpen die alle collega’s in de ketensamenwerking aangaan. Onder enthousiast voorzitterschap van veteraan Fons de Wolff werden de aanwezigen meegenomen in het overkoepelend thema: Zorgverlening versterken & Shared Decision Making, Samen op weg naar zorg op maat.

’s Ochtends waren er drie plenaire lezingen:

  • Tessa Willigenburg, Veteranenportaal: de nieuwe persoonlijke gezondheidsomgeving voor de veteraan
  • Margot Metz, Samen Beslissen met behulp van Routine Outcome Monitoring en eHealth: ervaringen uit de praktijk en resultaten uit onderzoek
  • Erik Brakert, De Kracht van het Team; het genereren van gevechtskracht

Voor het middagprogramma kon men kiezen uit diverse workshops. De contactdag werd afgesloten met de uitreiking van de LZV KennisAward. Uit handen van Prof. Dr. Uri Rosenthal, voorzitter Raad voor civiel-militaire Zorg en Onderzoek (RZO), ontving gespecialiseerd maatschappelijk werker Wietse Verhaar de award voor de manier waarop hij zich inzet voor veteranen en een steun en toeverlaat is voor de collega’s in de keten.

Meer informatie over het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen, bekijk de website: www.lzv-groep.nl

© 2022 NTVP - All Rights Reserved