Luistertip: De Rouwcast

Bron: Praatkast

We weten hoe moeilijk het kan zijn om je leven weer op te bouwen na het verlies van een dierbare. Het bespreekbaar maken en bewustwording creëren, is iets wat belangrijk is. Het minder ‘eng’ maken om over de dood te praten en weten hoe je er echt voor iemand kan zijn. Daar draagt deze podcastserie aan bij in samenwerking met Dearly.

In de eerste aflevering zijn Quirine Wissink en Pieter van der Oest, oprichters van rouwapp Dearly, te gast. Quirine is met Dearly gestart omdat haar vader in 2017 plotseling overleed aan darmkanker. Zij miste een stukje begrip vanuit de omgeving en waar je informatie vandaan haalt. Zo is haar drive om de Dearly app te starten, ontstaan. Pieter van der Oest is zijn vader verloren aan zelfdoding. Het bespreekbaar maken en bewustwording creëren, is iets wat hij belangrijk vindt. Het minder eng maken om over de dood te praten.

Luister naar deze podcast waarin Quirine en Pieter vertellen hoe zij hun rouwperiode ervaren hebben en vooral wat zij hierin gemist hebben.

Lees meer…

CategoryNieuws
© 2023 NTVP - All Rights Reserved