Luistertip: Benthe (25) en Sabien (25) maken Een Doodnormale Podcast over rouw en de dood

Bron: NPO3FM

Wat doe je als je op jonge leeftijd een familielid verliest? Benthe en Sabien wisten het eigenlijk niet toen ze begin twintig een moeder en een zusje verloren. In Een Doodnormale Podcast gaan ze voor 3FM op onderzoek: Hoe doen andere jongeren in Nederland dat? Wat heeft hen geholpen en wat juist niet?

Sabien Brehler en Benthe Göbel leerden elkaar kennen op de Universiteit van Humanistiek. Na hun afstuderen vonden ze elkaar weer toen ze allebei een familielid verloren: Benthe haar moeder en Sabien een half jaar later haar zusje. De verhalen van verlies waren verschillend, maar de gevoelens erg hetzelfde.

Samen besloten Benthe en Sabien voor HUMAN en 3FM het thema van de dood verder te onderzoeken. Want waarom praten we eigenlijk zo weinig over een thema waar iedereen mee te maken heeft? In Een Doodnormale Podcast spreken ze vanaf 24 mei met een jongerenpanel en experts over de dood en rouw en interviewen ze vijf BN’ers met een zogeheten rouwervaring: producer SirOJ, acteur Beau Schneider, schrijver Tatjana Almuli, acteur Nellie Benner en presentator Carolien Borgers.

Lees meer…

CategoryNieuws
© 2022 NTVP - All Rights Reserved