Dit onderzoek focust op perspectiefname, het vermogen om je in de gedachten, gevoelens en gedrag van een ander te verplaatsen.

IREM-Freq study: an investigation of the effects of session frequency of Imagery Rescripting and EMDR as treatments of childhood trauma related PTSD.

In dit onderzoek wordt gekeken of het ontstaan van PTSS klachten voorkomen kan worden door middel van vroegtijdige EMDR.

Dit onderzoek richt zich op de zwangerschap en bevalling die volgen op een traumatische bevallingservaring.

Dit onderzoek creëert de mogelijkheid deze aanpassingen van de behandelmethodes zowel in het korte intensieve traject als in de vervolgbehandeling gericht op trauma gerelateerde klachten te evalueren en het effect van de methode aan te scherpen.  

Titel onderzoek: High intensive trauma therapy, an evaluation of long-term improvement in functioning. Omschrijving: Evaluatie van een…

SUPPORT Coach studie:  Haalbaarheid, acceptatie en mogelijke verbetering van traumagerichte therapie voor patiënten met PTSS met behulp van een smartphone applicatie.

Titel onderzoek: FAMILIES IN THE FRONTLINE 2.0  Omschrijving:Evaluatie van After Deployment Adaptive Parenting Tools (ADAPT)…

Titel onderzoek: Families in the frontline 1.0, An Evaluation Study of Multi-Family Therapy for Veteran…

Gedurende vijf jaar worden brandweermensen gevolgd om erachter te komen welke factoren de veerkracht van deze groep beïnvloedt.

Het conflict in Syrië, dat inmiddels vijf jaar duurt, heeft gezorgd voor enorme toename in…

In 2 studies wordt de samenhang onderzocht tussen trauma en PTSS en executief functioneren bij kinderen en jongeren (12-18 jaar).

In het huidige onderzoek wordt de effectiviteit van 20 sessies NET therapie onderzocht bij 9 patiënten met PTSS ten gevolge van vroegkinderlijk trauma.

Het huidige onderzoek is een RCT gericht op het vergelijken van de 3MDR behandeling met de meer conventionele evidence-based behandelingen: traumagerichte CGT, EMDR, BEPP en NET, waarbij we kijken naar klinische- en kosteneffectiviteit.

Onder wetenschappers en clinici is discussie ontstaan over de behandeling van adolescenten met posttraumatische stressklachten…

Titel onderzoek: Ontwikkeling van een dynamische benchmark procedure om individuele scores in een klinische setting…

#Vraaghet!: Een implementatie project gericht op het ontwikkelen van een online training voor therapeuten. Therapeuten…

De onderzoeksgroep brengt de specifieke moeilijkheden en veerkracht evenals de aangrijpingspunten voor effectieve interventies in kaart.

In een nieuw behandelconcept worden PTSS-patiënten in een kortdurende intensief traject ( 2 x 4…

Sommige mensen verwerken een verlies redelijk makkelijk, terwijl anderen vastlopen in hun rouwproces. In hoeverre…

Al geruime tijd is er (inter)nationale discussie over de behandeling van patiënten met zogenaamde Complexe…

In de IMPACT-studie onderzoeken we exposure-behandeling bij patiënten met PTSS ten gevolge van vroegkinderlijk trauma….

Het huidige onderzoek bekijkt de effectiviteit van de nieuwe 3MDR interventie die als doel heeft vermijding tijdens behandeling te doorbreken en zo het behandeleffect te verhogen.

De OptiMUM-studie is een gerandomiseerd onderzoek naar EMDR therapie bij zwangeren met PTSS na een vorige bevalling, of bevalangst (Fear of Childbirth).

Momenteel loopt er in samenwerking met diverse universiteiten en GGZ instellingen in Nederland een onderzoek…

In deze studie wordt gemeten in welke mate impliciet vermijdingsgedrag voorkomt bij PTSS-patiënten, en welke…

In dit internationale onderzoek worden EMDR, volgens het oorspronkelijke Shapiro protocol, en Imagery Rescripting, vergeleken…

In een serie experimentele en klinische studies wordt bestudeerd hoe verstijven van angst tijdens een trauma de verwerking van een trauma beïnvloedt.

Na het meemaken van een traumatische gebeurtenis kan iemand veel gevoelens van angst ontwikkelen, maar…

De ITB bestaat uit 4 intensieve behandeldagen (3 sessies van 90 minuten exposure per dag)…

De ITB-J bestaat uit 5 intensieve behandeldagen (3 sessies van 90 minuten exposure per dag),…

In de TTIP studie worden patiënten met een psychose en PTSS behandeld met exposure of…

De NtVP werkt samen met de volgende partijen: