Kijktip: Verstoten vaders

Bron: 2Doc

Het is de angst van veel vaders: na een scheiding je kind niet meer mogen zien. Documentairemaker Elena Lindemans volgt in ‘Verstoten Vaders’ een jaar lang drie mannen die in deze nachtmerrie verstrikt zijn geraakt.

Armand, Deepak en Gerard zijn de drie hoofdpersonen van de documentaire. Zij vechten tegen beschuldigingen van hun ex; ze zouden hun kind mishandelen, misbruiken en onder druk zetten. Achter de gesloten deuren van de rechtbank en jeugdzorg proberen ze duidelijk te maken dat deze beschuldigingen volgens hen niet kloppen: ‘hoe bewijs je dat iets dat nooit is gebeurd, nooit gebeurd is?’

Ouderverstoting is een groot probleem in Nederland, jaarlijks verliezen zo’n 16.000 kinderen na een (v)echtscheiding het contact met één van de ouders, meestal is dat de vader. Een vader in de documentaire zegt: ‘Omdat instanties zoals jeugdzorg niet aan waarheidsvinding doen, wordt al snel gedacht: ‘waar rook is, is vuur”. Een moeder krijgt vaak het voordeel van de twijfel en als verstoten vader sta je dan al snel buitenspel, aldus de vaders.

Lees meer… 

CategoryNieuws
© 2022 NTVP - All Rights Reserved