Kijktip: Na de klap

Een vijfdelige-documentaireserie van KRO-NCRV waarin journalist Tom Kleijn teruggaat naar rampplekken over de hele wereld. Van Londen en Genua tot Paradise en Fukushima en – in eigen land – Enschede. Hij onderzoekt hoe de lokale gemeenschap verder ging toen de media-aandacht verdween. Welk litteken laat zo’n ramp na? Hoe krabbelen getroffenen weer op na deze klap? ‘Na de klap’ toont de veerkracht van mensen die het onvoorstelbare meemaakten.

De plekken die Tom bezoekt, hebben één ding gemeen: media van over de hele wereld kwamen er om verslag te doen, om gemeenschappen te portretteren en te praten met betrokkenen. Voor het oog van de camera’s werden hulpacties op touw gezet en stille tochten gelopen. Maar vervolgens vertrokken alle journalisten weer. Op naar de volgende nieuwsgebeurtenis.

Tom Kleijn, die jarenlang verslag deed in rampgebieden, wil weten hoe het er nu is. Hij onderzoekt wat er over is van de beloftes die werden gedaan aan slachtoffers. Wat er terecht is gekomen van de hulp van de overheid en de gelden die werden toegezegd? En vooral vraagt hij zich af: hoe gaat het leven verder voor met de mensen die de ramp meemaakten?

In intieme gesprekken vertellen slachtoffers en nabestaanden hoe hun levens zijn getekend. Toch zien we ook hoe snel zij hun leven weer oppakten. Hoe de ramp hen onverwachts iets heeft opgeleverd en soms zelfs iets moois bracht.

Lees meer…

CategoryNieuws
© 2022 NTVP - All Rights Reserved