Kijktip: Maya Angelou: And Still I Rise

Bron: 2DOC

In een liefdevol portret zien we de weergaloze levensreis van dichter, schrijver en activist Maya Angelou. Aan de zijde van Malcolm X en Martin Luther King streed ze als burgerrechtenactivist voor de rechten van de Afro-Amerikaanse bevolking.

Thema’s die lange tijd nog taboe waren benadert Angelou op openhartige wijze. Krachtig, eerlijk en onomwonden spreekt ze over het misbruik dat ze leed, het verlies van haar maagdelijkheid en haar jaren als prostituee. In- en intrieste gebeurtenissen brengt ze op ontroerende en soms zelfs humoristische wijze tot ons.

In Maya Angelou – And Still I Rise zien we het leven van de begiftigde, ambitieuze vrouw van dichtbij. Door de ogen van haar zoon, haar vrienden en haar nabije collega’s zien we een unieke vrouw die autonoom en onbeschaamd zichzelf was. Een vrouw die eenieder los kon zien van zijn buitenkant en streed voor rechtvaardigheid.

Miss Angelou, zoals ze zich op later leeftijd graag liet noemen, leert ons levenslessen zoals maar heel enkele dat kunnen.

Regie: Bob Hercules, Rita Coburn Whack

CategoryNieuws
© 2023 NTVP - All Rights Reserved