Kijktip: Danny’s wereld – Slachtoffers van huiselijk geweld

Bron: VPRO

Danny spreekt met twee slachtoffers die jarenlang zijn mishandeld door hun partner. Ook praat hij met een dader die zijn vriendin jarenlang mentaal en fysiek mishandelde. Vooral jonge vrouwen krijgen ermee te maken, zo blijkt ook uit het CBS-rapport dat deze week verscheen. Huiselijk geweld vindt vaak achter gesloten deuren plaats waardoor het verborgen blijft voor de buitenwereld.

De slachtoffers erkennen dat ze lang niet inzagen hoe ernstig hun situatie was. Ook de mensen om hen heen hadden geen idee. ‘Als je er zelf inzit dan zie je het gewoon niet.. ondertussen heeft hij heel je leven gesloopt. Nooit heeft iemand ingegrepen.’ Danny spreekt ook een dader van huiselijk geweld. Achteraf begrijpt hij niet waarom zijn ex-vriendin ondanks de fysieke en mentale mishandelingen bij hem bleef. ‘Als iemand je zoiets aandoet ben je wel bijna gek om toch bij iemand te blijven.’

Danny Ghosen gaat in Danny’s wereld op zoek naar waar het wringt in de maatschappij. Hij onderzoekt spanningen en problemen in de samenleving en ontmoet mensen die vaak onzichtbaar zijn, de grens opzoeken, daar overheen zijn gegaan of zich buitengesloten voelen. Danny komt overal binnen, hij vraagt door en oordeelt niet.

De aflevering is te bekijken op NPO Start

CategoryNieuws
© 2022 NTVP - All Rights Reserved