Kijktip: Brommer op zee met Gustaaf Peek, Naeeda Aurangzeb en Kees van Kooten

Bron: VPRO

Brommer op zee is het boekenprogramma van de VPRO. Ruth Joos en Wilfried de Jong interviewen wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

Schrijver Gustaaf Peek (1975) vertelde in de aflevering van 26 september over zijn nieuwe historische roman ‘A.D.’ Hierin beschrijft hij het rauwe leven aan boord van een schip van de Republiek der Nederlanden in 1597. Een aangrijpend verhaal over een keerpunt in de geschiedenis, toen honderden mannen, jongens en vrouwen hun leven op het spel zetten voor de buit uit een onbekend land.

Daarnaast was journalist en radio- en tv-presentator Naeeda Aurangzeb (1974) te gast. Na het succes van ‘365 dagen Nederlander’ komt zij nu met het boek ‘Hé, lekker ding. 365 dagen vrouw’. Hierin bundelde zij ervaringen uit het dagelijkse leven van een vrouw. Van ongepaste opmerkingen en blikken tot microagressie en mansplaining.

Deze week te gast in het schrijfhok: Kees van Kooten(1941). Na het schrijven van een groot oeuvre, verscheen deze maand zijn laatste bundel ‘De tachtigjarige vrede’. In de voorzin van deze bundel zegt hij dat hij het wel welletjes vindt. Voor ons wilde hij toch nog een stukje tikken, in de geest van K. Schippers, over een sleutelhanger. Lees en bekijk het fragment hier.

In de Brommer op zee-boekenclub lezen we deze maand de historische roman ‘De eerste vrouw’ van Susan Smit. Gratis meelezen mét de notities van Susan Smit zelf kan nog een paar dagen, tot 30 september, via de Brommer op zee-app, die te downloaden is in de app of playstore.

Voor de reportage van deze week gingen we met Michael Pye naar Antwerpen. Hij schreef het boek ‘Antwerpen. De gloriejaren.’ en leidde ons rond in de stad.

Lees meer… 

CategoryNieuws
© 2022 NTVP - All Rights Reserved