Kennisdeling

Hieronder vindt u een overzicht van een aantal kennisbronnen op het gebied van psychotrauma die de NtVP bij elkaar heeft gebracht en toegankelijk heeft gemaakt voor onze leden, zoals artikelen in de European Journal for Psychotraumatology, de NTVP katerns in Impact magazine, psychotrauma meetinstrumenten, blogs, een overzicht van lopend onderzoek, een overzicht van promoties en proefschriften en video’s en factsheets over psychotrauma.

 • EJPT

  Het European Journal of Psychotraumatology (EJPT) is een peer-reviewed vrij toegankelijk interdisciplinair wetenschappelijk tijdschrift en maakt onderdeel uit van de European Society of Traumatic Stress Studies (ESTSS).

  Het doel van het European Journal of Psychotraumatology (EJPT) is om geleerden, behandelaars en onderzoekers te betrekken bij de essentiële vraagstukken over de gevolgen van stress en trauma. Papers kunnen bijvoorbeeld gaan over individuele gebeurtenissen, herhaald of chronisch (complex) trauma, grootschalige rampen of geweld.

  Lees meer…

 • IMPACT

  Impact Magazine (voorheen Cogiscope) is het kwartaalblad over de psychosociale gevolgen van schokkende gebeurtenissen en stelt zich ten doel om betrokkenen op dit terrein te informeren over ontwikkelingen op het gebied van preventie en hulpverlening. Impact Magazine bericht over ontwikkelingen op het gebied van hulpverlening aan slachtoffers in de vorm van artikelen, verslagen van symposia, recensies en attenderingen. Voor meer informatie zie de website van Impact Magazine.

  Lees meer…

 • MEETINSTRUMENTEN

  Het gebruik van een gevalideerde meetinstrumenten is cruciaal voor het vaststellen van een correcte diagnose. Daarom vindt u hier een overzicht van meetinstrumenten die gebruikt kunnen worden bij het meten van posttraumatische stressklachten.

  Lees meer…

 • ONDERZOEK

  Onder lopend onderzoek kunt u de wetenschappelijke onderzoeksprojecten vinden die momenteel in Nederland worden uitgevoerd naar een onderwerp relevant voor de psychotraumatologie. Mocht uw onderzoek er niet tussen staan dan verzoeken wij u contact op te nemen via communicatie@ntvp.nl. Uiteraard plaatsen wij dan ook graag uw wetenschappelijke studie op onze website.

  Lees meer…

 • PROTOCOLLEN

  Hier vindt u protocollen met betrekking tot de diagnostiek en behandeling van trauma- en stressorgerelateerde stoornissen bij kinderen en volwassenen. Heeft u een protocol geschreven dat u graag via onze site beschikbaar zou stellen? Neem dan contact op met communicatie@ntvp.nl

  Lees meer…

 • VIDEO’S

  Hier vindt u video-interviews met gepromoveerde traumaonderzoekers. Verder kunt u een aantal interessante video’s en factsheets vinden die op verschillende aspecten van psychotrauma ingaan.

  Lees meer…

 • BLOGS

  In NtVP Blogs delen jonge psychotrauma-onderzoekers hun ervaringen in het veld.

  Lees meer…

 • PROMOTIES

  Hier vindt u een overzicht van promoties en proefschriften op het gebied van psychotrauma.

  Lees meer…

De NtVP werkt samen met de volgende partijen: