Kamerleden praten over rouwverlof: ‘Er is tijd nodig om te wennen’

Bron: NOS

Tweede Kamerleden praten vanmiddag over de mogelijkheid van een wettelijk rouwverlof. Op dit moment is er geen verlof na het overlijden van een gezinslid. Een petitie die hiervoor pleit is inmiddels bijna 80.000 keer ondertekend.

Maar ondernemersverenigingen staan niet te springen om zo’n rouwverlof.

Marleen Oostendorp-Lancee werd op haar 37e weduwe na een kort ziekbed van haar man, beschrijft ze in een brief aan de Kamerleden. “Ik bleef achter met een tweeling van toen 5 jaar en een baby van 9 weken.”

Oostendorp-Lancee is een van de getroffenen die meedoet aan het rondetafelgesprek tussen de Kamerleden, (ervarings)deskundigen en belangenorganisaties. Het moet de Tweede Kamer een beter inzicht geven in de gevolgen van rouwverwerking op het werk.

“Alles is anders, er moet veel geregeld worden, er is tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie. Bij geboorte is daar in de wet in voorzien. Bij overlijden niet”, schrijft Oostendorp-Lancee. “Op dit moment is arbeidsongeschiktheid/ziekteverzuim de enige ‘oplossing’. En is men afhankelijk van een flexibele werkgever en begripvolle bedrijfsarts. Deze willekeur is onwenselijk.”

Lees meer…

CategoryNieuws
© 2023 NTVP - All Rights Reserved