Inschrijving NtVP congres “Levensloop en trauma” op 11 mei geopend

Traumatische gebeurtenissen beperken zich niet tot bepaalde doelgroepen of situaties: van wieg tot dood bestaat de kans er slachtoffer van te worden. Deze pijnlijke ervaringen gaan vaak gepaard met gevoelens van schaamte en verdriet, waar slachtoffers maar al te vaak in stilte en eenzaamheid mee worstelen. Steeds vaker wordt deze stilte doorbroken en worden de, soms langdurige, gevolgen van dergelijke traumatische gebeurtenissen zichtbaar.

Na de onthullingen over seksueel misbruik in de kerk komen nu ervaringen uit de sportwereld naar buiten. Een andere tot nu toe onderbelichte groep zijn ouderen, die niet alleen kampen met trauma’s uit het verleden maar ook ouderdom gerelateerde trauma’s meemaken en daar klachten van kunnen hebben. In onze vergrijzende samenleving is het van extra belang om oog te hebben voor trauma en traumabehandeling in deze groep.

Op het congres komen onderzoekers, behandelaars, hulpverleners en organisaties die werken of te maken hebben met psychotrauma en posttraumatische stress stoornis (PTSS) samen om de actuele kennis en ervaring te delen. Op deze manier kunnen we samen verder werken aan het verbeteren van onze kennis en kunde om PTSS zo goed mogelijk te voorkomen dan wel te behandelen bij mensen in alle levensfasen.

Zowel het werkveld als het onderzoeksveld op het gebied van psychotrauma en PTSS ontwikkelt zich voortdurend. Kom ook naar het congres om samen met ons te kijken naar de levensloop van ons werkveld en jezelf zowel theoretisch als praktisch te verdiepen in de nieuwste inzichten en ontwikkelingen. Samenkomst, kennisdeling en in verbinding zijn met elkaar staan centraal op dit congres, want samen bepalen we waar we in de toekomst naar toe gaan!

Datum 11 mei 2017
Locatie De Werelt
Plaats Lunteren

Zie de brochure voor meer informatie en zie hier voor een toelichting op de parallelsessies.

Accreditatie

Aangevraagd bij FGzPt, NVvP, NIP-Eerstelijnspsychologie, VEN (EMDR), NVP, VGCt, Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG) en VSR.
Bij voldoende belangstelling uit een discipline wordt aanvullend accreditatie aangevraagd

Inschrijfgeld

Vroegboeken en betalen (tot 3 weken tevoren): € 225,-. Standaardprijs: € 245,-.

Na 20 april wordt het inschrijfgeld met € 20,- verhoogd.

Bent u lid van de NtVP?
Dan ontvangt u € 30,- korting op het inschrijfgeld. Klik bij inschrijven aan ‘Ik ben lid van de beroepsvereniging’ en vul uw nummer in.

Nog geen lid?
Word nu lid van de NtVP (via tabblad Lid Worden op www.ntvp.nl) om direct te profiteren van de gereduceerde prijs. Vervolgens bij inschrijving aanvinken ‘ik ben lid van de beroepsvereniging’ en in het invulveld ‘nieuw lid’ invullen. De lidmaatschapskorting wordt dan direct toegepast.

Doelgroep

Psychiaters, (klinisch, neuro- en GZ-)psychologen, psychotherapeuten, (sociaal, psychiatrisch) verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, maatschappelijk werkers en degenen die daarvoor in opleiding zijn, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom

Inschrijven

Schrijf u hier in.

CategoryNieuws
© 2022 NTVP - All Rights Reserved