Impressie ESTSS congres en NtVP presentatie op ARQ congres

ESTSS congres: sfeerimpressie

Op 14 tot en met 17 juni vond het ESTSS congres plaats in het zonnige Belfast. Dit jaar stond speciaal in het teken van het 30-jarig jubileum van de vereniging. Binnen het thema ”Trauma and resilience through the ages: A life course perspective” waren er bijdragen vanuit heel Europa en was ook de NtVP sterk vertegenwoordigd. De congres abstracts zijn terug te vinden op de website van het European Journal of Psychotraumatology https://www.tandfonline.com/toc/zept20/14/sup1?nav=tocList

Hoewel het ESTSS congres in 2025 pas weer plaats zal vinden (dan in Tblisi, Georgië), hopen wij u daarvoor op het ARQ congres te zien.

Fotografie: Klaas-Jelmer Sixma

De NtVP op het ARQ congres 2023: de CONNECT studie

De COVID-19 pandemie heeft ons leven veranderd. Gedurende een lange periode moesten we binnen blijven en waren er veel regels over hygiëne en hoe we ons moeten gedragen. Ingrijpende veranderingen vragen om nieuwe wetenschappelijke kennis. Daarom is het belangrijk om nieuw onderzoek uit te voeren. De NtVP vindt dat zij hierin een verantwoordelijkheid heeft en werkt daarom mee aan een grote Europese studie. In deze studie wordt het welzijn van Nederlanders in en na de COVID-19 pandemie onderzocht. We zouden graag willen weten hoe mensen zich voelden tijdens de pandemie en in de nasleep daarvan, hoe ze omgingen met de maatregelen en wat ze nodig hadden.

Inmiddels hebben ruim 2000 mensen deelgenomen aan de eerste metingen van het onderzoek. Tijdens het ARQ congres 2023 (Trauma, Crisis and Conflict: Connecting Research and Practice) zullen Joanne Mouthaan, Trudy Mooren, Lonneke Lenferink, Lyanne Reitsma, Marie-José van Hoof en Simon Groen de resultaten presenteren. Meer informatie vindt u op de website van het congres.

Deze studie is mede mogelijk gemaakt door CZ Zorgverzekeringen en DSW Zorgverzekeraar.

© 2023 NTVP - All Rights Reserved